joi, 8 noiembrie 2018

Orchestră de coarde cu flautistul Matei Ioachimescu

Asta seară la Filarmonica Piteşti am avut oaspeţi, pe flautistul Matei Ioachimescu şi pe dirijorul ploieştean Vlad Mateescu.

Orchestra a fost exclusiv de coarde, piesele propuse în concert fiind cu acest tip de formaţie orchestrală. 
Am ascultat muzică barocă şi clasică, dar şi o piesă modernă după canon clasic.

Concertul a debutat cu Divertismentul în re major KV 136 de Mozart.Este realizată în anul ultimelor trei simfonii şi cum spune şi titlul este muzică pentru plăcerea ascultătorilor.
Această bijuterie muzicală  a plăcut inclusiv melomanilor piteşteni că au aplaudat în pauza dintre părţi. 
 A urmat partea premium a concertului din astă seară Concertul pentru flaut şi orchestră de coarde în re minor de Carl Philip Emannuel Bach. Fiul lui Bach este cunoscut şi pentru forma de sonată dezvoltată de el care a fost preluat de toţi clasicii vienezi. 
Matei Ioachimescu şi Vlad Mateescu
Solistul Matei Ioachimescu ne-a oferit ca de obicei o interpretarea fără cusur a unei piese clasice, fiind acompaniat de orchestra de coarde şi orgă (electronică), condusă de dirijorul Vlad Mateescu.

Fiind viu aplaudat, generos Matei Ioachimescu ne-oferit un bis cu o piesă New Age a flautistei Ronda Larson cu tonalităţi jazzistice.
După pauză Vlad Mateescu ne-a oferit împreună cu formaţia de coarde o piesă superbă de mare popularitate Adagio de Tomasso Albinoni. Piesa are o poveste complicată este refăcută de un muzicolog italian din resturile Bibliotecii din Dresda după bombardament.
Este sau nu piesa lui Albinoni? N-are importanţă, a devenit extrem de populară şi suport sonor la multe filme şi formaţii muzicale rock!

În finalul programului am audiat Simfonia simplă a lui Benjamin Britten, compozitor englez autor al unei compoziţii inspirate din acorduri preclasice. 


A fost un program foarte frumos cu un flautist de mare talent şi cu un dirijor tânăr şi de viitor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu