joi, 15 noiembrie 2018

Concert cu corni

În această seară dirijorul Tiberiu Oprea ne-a oferit un program variat.

În prima parte a concertului s-a cântat muzică preclasică-barocă. 

Prima piesă din concert a fost Suita Abdelazer a compozitorului englez Henry Purcell scrisă pentru piesa Moor's Revenge. Este o suită în 9 părţi cu dansuriel calsice ale vremii. S-a cântat în formatul redus al unei orchestre de coarde.
A două piesă care a definit concertul din această seară a fost Concertul pentru doi corni, cembalo şi orchestră de coarde în mi bemol major de Telemann. Telemann a fost un prolific compozitor german contemporan cu Bach. Muzica lui Telemann evocă prin cornii folosiţi o atmosferă aristocratică regală. Corniştii Mihai Sîrbu şi Iona gabriel Luca au reuşit o interpretare curată şi d emare frumuseţe. Ambii sunt moldoveni şi se  vede acolo mâna marelui conist Petrea Gîscă.

În partea a doua a concertului orchestra completă condusă de Tiberiu Oprea a interpretat Simfonietta nr.2 op.40 de  Mihail Andricu. Am ascultat o frumoasă piesă muzicală inspirată din folclorul românesc.

În final orchestra condusă de Tiberiu Oprea ne-a oferit selecţiuni din frumoasa Suită Karelia a lui Sibelius, expresia înaltă a sufletului finlandez.


Melomanii piteşteni au aplaudat interpretarea cu multă plăcere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu