joi, 20 august 2015

Valea Rinului, Frankfurt spre Praga - ziua 17

Andernach

Dimineaţa la hotel luăm un mic dejun generos, dar o nemţoaică se uită după noi şi ne pârăşte că luăm mâncare la pachet. Şi eu mă simt vinovat, ca Adi a vrut o bucată de chec, pe care nu o mâncase.
Ieşim şi facem poze în faţa hotelului, pe Rin şi mai ales că imediat lângă hotel se află o poartă medievală a oraşului. 
Facem poze şi ne îmbarcăm în autocar să o luăm pe Valea Rinului.


Koblenz - Valea Rinului - Lorelei
 
Koblenz Mosela
Mergem la Koblenz unde urmează să ne orientăm spre malul Rinului.
Asta este obiectivul dar ajungând în Koblenz ghida care comandă şoferului Petrică se încurcă şi bâjbâim cam o oră prin Koblenz ca să atingem malul Rinului. Păcat că mai bine ne opream să pozăm podurile Moselei.

Reuşeşte în cele din urmă să ajungă pe şoseaua din stânga râului. Peisajele sunt foarte frumoase, doar o doamnă este nemulţumită cu nu ai o vedere bună cum ar fi fost de pe malul drept.
Reuşesc să pozeze nişte castele pe care ni le povestea ghida. Ea spune că ar fi fost dărâmate în războaiele cu Franţa, dar ce-i dărâmat sau distrus este rezultatul Războiului de 30 de ani, intern pentru Germania, dar cu invazii ale suedezilor prin Austria şi francezilor la sfârşitul războiului.

Ajungem şi la faimoasa stâncă Lorelei, unde opresc toate autocarele că neamţul care vindea la un magazinul de suveniruri ştia cuvine româneşti.
Lorelei
Frankfurt am Main

Ajungem în oraşul finanţelor germane poreclit şi Mainhattan pentru că sunt zgârie nori ca în New York. Întâi oprim la Aeroport unde lăsăm pe cei care au venit aici cu avionul. Coana Victoriţa o cuconiţă care nu a mers în nicio excursie, dar a fost la toate magazinele Ponudland şi-a făcut în spatele autocarului o grămadă de pachete pe care a acoperit-o cu o pătură. Ar urma să le ia când autocarul se va întoarce joi seara în Bucureşti. Ciudată fiinţă să călătotoreşti cu acvionul şi să faci asemenea cumpărături de bişniţăreală şi să te bazezi pe şoferi.
Ajungem în centru şi facem poze pe la catedralele evanghelică şi cea catolică.
Ne plimbăm prin Piaţa Centrală şi eu mă  decid să ne oprim la o terasă de acolo.
Adrian investighează magazinele din zonă, iar eu mă aşez şi comand o bere la litru, 8,5 Euro şi un mixed grill frankfurtez, adică cârnaţi roşii şi albi, fripturi şi ciolan cu varză acră. Când soseşte comanda, rămân cu gura căscată. Este o chestie imensă cu un ciolan imens la mijloc şi dedesubt este vară acră şi cartofi ţărăneşti.
Primăria
Când plătesc realizeze că era porţia dublă! Şi preţul este conform.



















Drumul spre Praga

Revenim la autocar şi continuăm călătoria spre Cehia pe direcţia Wurzburg Nurenberg şi atingem frontiera germano-cehă.
Oprim şi Adriana cumpără imediat un pachet de ţigări că preţul era doar3,5 Euro.
Mergem în continuare şi pozeze castele nobililor cehi recuperate şi puse la vânzare. 
Castele în Cehia
Ajungem în fine în Praga. Oprim la parcarea de lângă hotel şi tragem de bagajele grele.
Intrăm în hotel pe o căldură sufocantă şi aflăm cu nu există climatizare şi că nu ar fi şi frigidere în cameră. Mă revolt şi încep să strig că unde ne aflăm la hotel de curve cu ora? Scandalul pe care-l fac este eficient este frigider în camera noastră pe la alţi nu! Îmi cer scuze la recepţioneră care se îndseninează şi-mi spune unde găsesc băuturi reci, chiar după colţ!
Este un mic magazin de vietnamezi şi cumpăr de la ei bere rece, apă minerală.
Aşa că pot să văd mulţumit meciul de Supercupa Europei de la Tbilisi, 5-4 Barcelona - Sevilla!

Internet este doar jos la recepţie aşa că mă voi uita pe ce se întâmplă pe la noi mâine dimineaţa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu