miercuri, 19 august 2015

Ultima zi în Insulele Britanice, Durham, Newcastle - ziua 14

Durham
Catedrala Durham

Dimineaţa ne facem bagajele şi plecam din Scoţia spre Durham, vechiul oraş al Angliei de nord unde se află o imensă catedrală. Mergem şi vizităm catedrala care este imensă şi a fost începută în vremea normanzilor lui Wiliam Cuceritorul. Mergem şi vedem o indicaţie spre Magna Charta. 
Întreb o doamnă care-mi explică că pe o pajişte din spatele catedralei s-ar fi semnat Magna Charta. Dar citesc că de fapt a fost semnată la Runynmede, lângă Windsor, deci mult mai în sud. La Durham se află şi o prestigioasă universitate. Orăşelul are multe clădiri medievale, se află pe râul Wear. 

Wear
După vizita prin catedrală şi un pic de cumpărături ale Adrianei nev reîntâlnim cu grupul şi plecăm spre Newcastle upon Tyne.

Newcastle upon Tyne
 
Tyne
Newcastle este un oraş mai la nord de Durham. Este un port important aflat în estuarul râului Tyne. Oprim la gară. şi ne plimbăm vreo 30 de minute. Scap de ultimele lire şi cumpăr o pizza de 2,5 lire. Tipa de la bar mi-a zis că o face rapisd dar a durat cât să ajung ultimul la autocar. 
Newcastle

Spre Amsterdam cu feribotul

Ne îmbarcăm pe feribotul de Amsterdam în portul Newcastle după amiază. Urcăm la feribot printr-o zonă de control. Vom sta la cabine de 4 persoane, dar Adriana nu poate suporta şi dormim pe punte pe nişte canapele. Marea este liniştită şi feribotul merge aproape de malul englez. Ne trezim dimineaţa şi spre malul olandez de unde răsare soarele se vede malul dar şi platforme marine de gaze şi petrol din Marea Nordului.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu