luni, 1 octombrie 2018

Bosch seria a IV-a 2018

Această serie a fost difuzată în acest an cu promisiunea uneia noi la anul.
Seria debutează cu asasinarea avocatului afro-american Elias care era renumit în procese intentate abuzurilor poliţiei din Los Angeles. 
Acesta este ucis prin împuşcare în LA Flights, un tramvai pe cremalieră situat în LA Downtown (similar cu cel din Budapesat pe dealul Buda) creat pentru a compensa diferenţele de altitudine din acest oraş aşezat pe dealuri. În acelaşi timp este împuşcat şi operatorul tramvaiului. 
Comisarul şef Irving îl însărcinează pe Bosch să formeze un task force care să rezolve crima. 

În acelaşi timp se produce o tragedie, Eleanor Wish fost soţie a lui Bosch este invitată în LA la un joc de poker cu bogătaşi sosiţi din China. Un individ care se pare a fi ofiţer de securitate chinez întrerupe jocul şi scena este filmată cu telefonul de Eleanor. Cum necum criminalii află de acest video clip şi doi asasini pe motocicletă o împuşcă. Fiica, Maddie vrea să renunţe la universitatea unde tocmai fusese acceptată.
Între timp cei doi criminali ai lui Eleanor sunt ucişi de poliţie. 

Crate şi Barrel rezolvă crimele comise în Koreatown de către un negru pe bicicletă care fusese lovit mortal de o maşină.

Povestea cu moartea lui Elias era încurcată, fiul era implicat în afaceri dubioase şi ia bătaie, avocatul se dovedeşte a avea o realaţie cu o avocată tânără albă. 
Bănuielile cad pe Sheehan de la Serviciul Omoruri, un beţivan aflat în această stare în momentul crimei. Tipul îl ameninţase că-i bagă un glonte în cur cum se şi întâmplase. Sheehan vine la Bosch şi se confesează că nu a comis crima, dar rămâne vina pentru care urma să fie înfundat de Elias. Sheehan şi un coleg molestaseră rău pe un afro american care nu comisese de fapt uciderea unei fetiţe albe. Sheehan dispare şi începe căutarea lui. Este prins şi glontele se potriveşte cu cel tras cu pistolul lui Sheehan. Bosch face nişte verificări şi constată că acest glonte dispăruse din probe. Înlocuirea glontelui extras cu altul era opera unei poliţiste de la Internal Affairs din task force care se dăduse colega ei, dar camera video o înregistrase pe ea. Este arestată şi recunoaşte că vindea ponturi ale poliţiei lui Bradley Walker.
Acesta era tipul pe care Bosch îl bănuia că a ucis-o în tinereţe pe mama lui prostituată. Tipul ajunsese mare mahăr în administraţia Primăriei LA şi supraveghea poliţia.  El făcea aranjamente cu Elias şi storcea de bani frumoşi prin aranjamente ca aceste cazuri de abuz poliţienesc nu vor fi date publicităţii. Însă în cazul molestării Elias voia scandal public pe baza unei înregistrări făcute cu o cameră ascunsă a molestării afro americanului de către poliţişti. Această înregistrare fusese luată de poliţista coruptă, dată pe bani mulţi lui Walker şi de la el la avocatul Elias.
Poliţista mărturiseşte că această crimă fusese comisă de Bradley Walker care voia să-l pedepsească pe avocat. Bosch îl ademeneşte pe Walker şi acest mărturiseşte crimele, inclusiv a mamei sale. 

Să vedem ce ne rezervă Amazon la anu'!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu