duminică, 21 octombrie 2018

Informer serial BBC

Informer - este noul serial al BBC care are în prim plan terorismul.
De la Mike am aflat că succesul serialului 
Bodyguard a fost de mare răsunet.
Nu ştiu dacă acesta este de acelaşi succes de public dar dezbate aceleaşi probleme.

În ultimul timp continentul european a fost lovit de mai multe atentate teroriste teribile, Franţa, Belgia, Germania au fost lovite de acţiuni cu caracter terorist care au produs foarte multe victime, în special în Franţa.

Marea Britanie, Anglia în special au fost lovite şi ele de acest flagel, atentate teroriste la Manchester şi la Londra. Asta în ciuda faptului că Marea Britanie este despărţită de continent de Marea Mânecii care ar trebui să fie un obstacol important. 

Povestea acestui serial se învârte în jurul a două personaje principale: ofiţerul anti-terorism al Poliţiei Britanice Gabe Waters (Paddy Considine) şi informatorul său tânărul Raza Shar, un tânăr pakistanez născut în Marea Britanie. 

Raza intră în atenţia poliţiei pentru că la un party cu prietena englezoaică aceasta ia un drog care o duce la spital. Raza este şantajat de Gabe cu acest eveniment, dar şi pentru că soţia tatălui său se pare că a intrat în Marea Britanie ilegal, aceasta nefiind de fapt mama lui şi a fratelui. 

Serialul începe cu un incident armat într-o cafenea care aparent nu are nicio legătură cu cei doi protagonişti. Se înregistrează morţi şi răniţi, unul este un tânăr african care recuperează şi înapoiază telefonul pierdut de o tânără în metrou, ulterior aflăm că era soţia lui Gabe. 

Intriga este foarte neclară, se foloseşte argoul, o engleză de texte pe smartfon.

Raza se împrieteneşte cu africanul Dadir, fratele lui Yousef, care este găsit împuşcat. Şi acesta se pare că colabora cu poliţie anti terorism şi Raza este trimis să găsească urmele unui terorist periculos sosit în Anglia, după un atentat cu multe victime la Rotterdam.
Raza devine omul unor dubioşi albanezi kosovari care se pare că sunt şi jihadişti musulmani. El livra bani în străinătate prin sistemul hawala, sistem bancar islamic.

Serialul dezvăluie şi viaţa secretă a lui Gabe  înainte de căsătoria cu Emiliy (Jessica Raine) cu care are o fetiţă. Jessica mi-era foarte cunoscută din alt serial britanic, Last Frontier, unde interpreta o soţie adulteră, ea fiind o femeie tip ochi alunecoşi, inimă zburdalnică, ca să-l cităm pe Caragiale!
Gabe fusese sub acoperire în medii foarte rău famate şi trecutul apare prin revederea cu un prieten din acele vremuri.
În acţiunile lui Gabe el este ajutat de tânăra şi inteligenta poliţistă Holly Morten (Brel Powley), care cade răpusă în incidentul de la cafenea.

Pentru că, după ce cu ajutorul lui Raza teroriştii sunt anihilaţi, incidentul armat de la cafenea este provocat de nebunia temporară a fratelui său mai mic, care confiscase un  pistol de la un alt radicalizat islamic şi în loc să-l arunce îl foloseşte în acest incident tragic şi întâmplător. 

Mi-a plăcut interpretarea actorilor, în special a celui care-l interpretează pe Raza – Nabhaan Rizwan.


Filmul merită să fie vizionat!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu