vineri, 26 octombrie 2018

Vă plaCello

Este ultimul proiect al lui Răzvan Suma care ne propune doi artişti care cântă la violoncel. Celălalt artist este Adrian Mantu, mai puţin cunoscut la noi în ţară pentru că de mai mulţi ani activează în Irlanda. 
Ambii au fost discipolii maestrului Marin Cazacu, după cum am aflat la sfârşitul spectacolului şi de atunci i-a legat o strânsă prietenie. 

Şi aşa s-a născut acest proiect care se finalizează astăzi 26 octombrie la Piteşti. 
Spectacolul a fost deosebit pentru că nu am mai audiat muzica a două violoncele, două viori sunt mai comune cum vom avea plăcerea să-i auzim luni pe Prunaru şi Croitoru.
Şi cei care au audiat acest recital a două violoncel au trăit momente de mare intensitate muzicală şi intelectuală. 
Răzvan Suma şi Adrian Mantu
Prima piesă din concert a fost prelucrarea violoncelistului Dotzauer pentru două violoncele a celebrei arii La ci darem la mano din opera Don Giovanni de Mozart. 
Adrian Mantu

După această superbă muzică din repertoriul clasic cei doi violoncelişti s-au îndreptat spre baroc prin francezul Jean Barierre cu Sonata nr. 10 în sol major pentru două violoncele

A urmat un alt mare compozitor şi violoncelist clasic Luigi Boccherini care a scris Sonata pentru două violoncele în do major G74, dedicată regelui Spaniei care era un dedicat violonist. 
Răzvan Suma

Pentru finalul recitalului cei doi artişti au interpretat Suita op 16 pentru două violoncele de violoncelistul David Popper, o piesă mai dificilă şi mai tehnică. 

Generoşi artiştii ne-a mai fermecat şi cu un bis din repertoriul Duo-ului croat de violoncelişti combinat cu o piesă de inspiraţie populară românească. Recunosc că am aflat acum despre acest duo de succes prin SUA.

A fost un regal muzical care a bucurat melomanii piteştenii.
Cu Adrian Mantu şi Răzvan Suma
Cum am mai spus şi artiştilor în final am început săptămâna muzicală piteşteană cu un recital tot pentru violoncel dar şi pian şi am terminat cu muzică de violoncel. 

A fost o săptămână plină de muzică de cea mai înaltă clasă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu