miercuri, 31 mai 2023

Omega Rules de Eric Van Lustbader



Ciudat roman de spionaj! Este un roman dintr-o serie Evan Ryder, dar ideea lui este scenariu înfricoșător al unei Americi la mâna unui individ de tip Donald Trump! Pentru că în America a apărut o mișcare de tip Quanon, numită Omega, care promovează suprematismul alb și extincția, celorlalte rase, negri, latino, asiatici.  Acesta este condusă de un milionar media Wainwright Wells bătrân și bogat, căsătorit cu Lucinda. Lucinda este din Slovenia, ce indică din nou sursa Trump. 

Ce este ciudat este că Lucinda este soră cu Evan Ryder, personajul principal. Evan, Lucinda, sora ei geamănă Ana, dar și Bobbi sunt surorile unui cuplu de ruși. Au crescut prin Germania, dar Lucinda și Ana în Slovenia, adoptate de la părinții care au murit. 

Evan a lucrat în Departamentul Apărării (DOD) ca agent de teren de informații. Sora mai mică Bobbi a ajuns spioană FSB! Iar Ana era soția lui Ben Butler care devenise iubitul lui Evan. Ea este omorâtă chiar de soțul Ben pentru dorea să o omoare pe Evan.

Bobbi luase numele de Kata, și era mare șefă în spionajul rusesc. 

Omega era o organizație care se răspândea în lume și voia să destabilizeze America și lumea și să ia puterea.

Pentru a anihila această organizație, Evan începe cercetări în Europa la Viena și apoi la Nurenberg unde se dezvolta o organizație neonazistă, care se înrudea cu Omega. Omega pătrunsese inclusiv în Rusia în FSB și Kata se ocupă să o anihileze la rândul ei.

Sunt multe lucruri neclare care trebuie rezolvate și finalul arată calitățile de excepție ale lui Evan Ryder, dar și continuări în romane viitoare.

Eric Van Lustbader este și continuator al romanelor lui Ludlum din seria Bourne.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu