vineri, 12 mai 2023

În plină glorie de Peter Quilter Teatrul Național Sterija din Vârșeț, Serbia















Astă seară la Sala Studio Liviu Ciulei am urmărit piesa În plină glorie de Peter Quilter. Subiectul acestei piese este Florence Foster Jenkins. Această doamnă din protipendada newyorkeză, extrem de bogată are fumuri de mare divă de operă, de soprană. De fapt nu are voce. Subiectul piesei a fost ecranizat în filmul  Florence Foster Jenkins cu Meryl Streep în rolul titular. 

Distribuția este următoarea:

Florence Foster Jenkins - Monica Boldovină Bugle

Cosme McMoon - Darie Doclean

Dorothy - Otilia Pescariu

Maria - Tamara Tamci Toskic

Doamna Verinder Gadge - Corina Trocea

Regia - Stefan Sablic

Scenografia - Sofija Lucic

Dorothy, prietena divei îi găsește un pianist acompaniator pentru Florence Foster Jenkins în Cosme McMoon. Este invitat la casa doamnei cu pretenții de soprană și acesta este îngrozit de lipsa vocii divei, dar banii care i se oferă îl face să accepte să o acompanieze. O pată de culoare este servitoarea lui Florence, Maria, care este aici sârboaică, dar cred că este o localizare, probabil servitoarea este rusoaică. Ea o înjură pe stăpână și face ce vrea. 

Florence Foster Jenkins face înregistrări și face un spectacol la Metropolitan unde este contestată de doamna Verinder Gadge. Totuși aranjează și un spectacol la Carnegie, un alt fiasco. Însă Florence Foster Jenkins moare după acest spectacol extrem de contestat.

Se râde copios la spectacolul românilor  din Serbia. Vorbesc românește fără accent, Daria Doclean este foarte prezentabil, iar Corina Trocea este o tânără extrem de frumoasă. Monica Boldovină Bugle se dovedește o mare artistă și a rezultat un spectacol extrem de agreabil. I-aș vedea pe acești actori în filme românești, pentru că sunt foarte buni. A fost o surpriză foarte plăcută teatrul românesc din Serbia. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu