luni, 15 mai 2023

Tzuki și Tati - Teatrul Dramaturgilor Români















Astă seară am văzut în fine o piesă care merită definiția de teatru de studio. 

Este o comedie și o satiră ascuțită. 

Distribuția a fost:

Marius Bodochi - Tati

Florin Piersic Jr. - Tzuki

Regia și textul Florin Piersic Jr.

Cei doi se întâlnesc și încep să vorbească, Tzuki este preocupat, se însoară și Tati ar trebui să aibă verighetele, dar Tati nu le-a luat de la Johnny. Tzuki îi telefonează lui Johnny și îl roagă să îi aducă o verighetă mai subțire. Dar cea mai mare bătaie de cap o are Tzuki că la o beție i-a spus maică-s-ii că se însoară! Și atunci ne lămurim! Pictorul Tati și fotograful Tzuki sunt un cuplu gay și se pregătesc să-și oficializeze legătura prin căsătorie.

Piesa reprezintă conflictul de mentalități ai oamenilor. Conservatorii nu acceptă decât legătura erotică între femeie și bărbat, cei liberali și progresiști acceptă LGBQT. Evident că mama lui Tzuki nu poate accepta că fiul ei este homosexual. Pentru aceasta Tzuki  montează o farsă. La nuntă mireasa va fi Doris, un fost model nud al lui Tati. Lui Tati îi sare țandăra și-l apucă gelozia, de unde o știe el pe Doris, de unde are telefonul ei? 

Și Tzuki mărturisește că ar fi avut o legătură cu Doris, când erau separați. Atunci și Tati recunoaște că ar fi avut o legătură cu cineva, cu Brad Pitt! A văzut de 50 de ori Legendele Toamnei, filmul cu Brad Pitt. De aici încep niște discuții comice și absurde, privind conversații cu Brad Pitt.  

Altă problemă este când Tati îl pune pe Tzuki să imagineze discuția în care el i-ar mărturisi mamei că este gay.

Necazurile nu se termină, mama lui Tzuki vine la căsătoria civilă, iar lui Doris i s-a întâmplat un accident cu silicoanele și nu mai poate veni la nuntă, prilej de alte încurcături comice și absurde. 

Eu mărturisesc că am râs cu poftă ca  toți spectatorii.

Florin Piersic Jr. exploatează cu umor și inteligență problemele pe care le ridică exagerările progresiste privind probleme de gen, LGBQT care au un ton destul de agresiv în actualitatea contemporană. Pentru că este o măsură în toate lucrurile.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu