miercuri, 17 mai 2023

Coplan


Scormonind prin internet am dat de un film din franciza Coplan. Când eram adolescent am văzut pe ecrane Coplan și asumă riscul Coplan prend de risque. Am constatat că această franciză de origine franceză era menită să concureze cea mai de succes franciză a filmelor de spionaj James Bond! 


Cele două filme pe care le-am găsit Coplan Sauve sa peau - Coplan își păzește pielea și Coplan FX18 casse tout - Coplan FX18 sparge tot. Ambele filme au fost o mare dezamăgire. Dacă primul film Coplan realizat în 1964 a fost un film alb negru foarte bine realizat cu un scenariu bine scris ca un adevărat film de spionaj, cu actori francezi și cu o superbă Virna Lisi (avea 28 de ani!), celelalte două văzute de mine sunt o mare dezamăgire, chiar dacă sunt color. Actorii nu mai sunt francezi, ci anglo saxoni, scenariile mai mult decât puerile. Ambele se petrec la Istanbul și în Turcia.

Alegerea era potrivită pentru că Istanbul și Viena mișunau de spioni din motiv de proximitatea țărilor comuniste din Balcani și respectiv Europa centrală. 

Dacă aveți poftă de un film bun de spionaj atunci puteți revedea cu plăcere Coplan și asumă riscul.

Coplan a fost o tentativă nereușită pentru filme de spionaj, în schimb James Bond a ajuns la 23 de filme cu actori de mare calibru James Connery, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan și Daniel Craig care tocmai a terminat cariera de James Bond.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu