luni, 22 aprilie 2013

Ultimul corupt din România

Am văzut aseară ultimul film făcut de Sergiu Nicolaescu. Era tras după proiecţia de la PRO TV. Pentru că acest film este mai mult marca Media Pro decât Sergiu Nicolaescu. Dacă precedentul film făcut de Nicolaescu, comedia Poker era un film simpatic şi amuzant, urmarea, care-i filmul de faţă este o porcărie. România politică a PROTV este o lume cu gangsteri de carton şi cu politicieni corupţi şi de doi bani. Este singura chestie autentică a filmului ciocoismul politicienilor, care reflectă prostul gust şi bezna intelectuală în care trăiesc majoritatea celor care decid soarta noastră. Dar ce mă enervează este stilul de rakeţi ai personajelor care are legătură cu Basarabia, Ucraina şi mai ales Rusia. Asta  pentru că americanofilii care regizează filmele vor să-i dea un aer gangsteresc României şi iese ceva stil rakeţi cu experienţă afgană.
Cel mai jenant este că vezi actori de prima mână prostituându-se în astfel de filme, să-l vezi pe senatorul Mircea Diaconu în rol de mafiot cu poreclă italiană, pe Mălăele mai autentic în politician corupt, pe George Mihăiţă în alt şef de partid penibil este trist!

Ca să văd rezultatul efectului PRO m-am dus să văd şi eu fenomenul Lala Band. Fiica lui Iulian, amicul meu, elevă într-a şaptea era o mare entuziastă a acestui serial de tineret, Pariu cu viaţa, dar ulterior a ajuns la concluzia că este o porcărie. De fapt, acestei vârste se adresează acest model de marketing pe care îl apreciază nepotul meu Vlad, spune că-s talentaţi tinerii interpreţi, dar şi el crede că este un fals. 
Am avut la intrarea în sală o discuţie stupidă cu un individ care era un fel de şef, probabil de la PROTV, aveau şi un stand cu tricouri Lala Band. I-am explicat că sunt curios să văd sala, el mi-a zis că sunt copii care se distrează, păi asta voiam să văd şi, finalmente m-a lăsat!
Într-adevăr sala era plină de puşti cam până la 16-17 ani cu smartfonuri care filmau şi fotografiau. Deci sunt destui adolescenţi interesaţi de acest produs de marketing. 
Repet, pentru mine PROTV este o fostă televiziune de calitate care acum participă din plin la idiotizarea românilor!

Vă mai ofer o imgine cu o statuie, Charlot, actor ratat care făcea rost de bani la Simfonia lalelelor! 
Merge la kitschul care-l pun în discuţie!

5 comentarii:

  1. Ești prea sever față de o comedie.

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Demetrescu: oare Garcea era comic sau trist ? M

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna intrebare! Cu alte cuvinte ne facea sa radem sau sa plangem? Depinde mult de spectatori. Totul depinde de SPECTATORI! Asta in general vorbind!

    RăspundețiȘtergere
  4. Aproape toti regizorii,producatorii si actorii sau orientat dupa calitatea spectatorilor.Cei putin si pretentiosi,nu conteaza !!

    RăspundețiȘtergere
  5. Filmul poate fi evaluat și ca o tragicomedie; dar nu este mai puțin adevărat că prezintă, chiar dacă în tușe groase, o realitate de care toți suntem mai mult sau mai puțin vinovați.

    RăspundețiȘtergere