miercuri, 29 noiembrie 2023

Le Nouveaux Riches, DNA do Crime și Hidden Assets





Am văzut pe internet mai multe filme și seriale pe care merită să le consemnez.

Filmul francez Le  Nouveaux Riches mi-a amintit de Las Fierbinți, iar DNA do Crime de serialul românesc polițist Clanul.

Les Noveaux Riches 

Este cum am spus o comedie franceză. Personajul principal este Yussuf (Nassim Lyes), dar se dă dă altcineva, nu este magrebianul cam chel, ci el este Tiago, tânărul brazilian, cu o perucă cu păr lung, care vinde genți Vuitton false pe post de originale, are o amantă evreică, cu probleme de familie. La un joc de poker se atașează de Stephanie, o jucătoare de poker care-l golește de bani. Ambii trec prin tot felul de aventuri cu bătăi pentru că Stephanie (Zoe Marchal) spune care o rezervă de crypto monede de un milion de euro, după care umblă  niște interlopi. În final după un accident auto în care Stephanie este ejectată printr-un geam de dubă și ajunge la spital, recunoaște că nu are nimic!


DNA do Crime

Este un serial brazilian polițist extrem de dur, care ar aduce cu Clanul de la ProTv.

Se petrece în sudul Braziliei, la granița cu Paraguay. Aici acționează o bandă de criminali care folosesc arme de foc și arsenal de război pentru a jefui bănci din Paraguay și Brazilia.

Doi polițiști federali Suellen (Maeve Jinkings) și Benicio (Romulo Braga) sunt în urmărirea lui Fără suflet, un bandit extrem de periculos. Bandiții au o organizație cupolă și pregătesc și execută atacuri asupra băncilor din zonă și din Paraguay. În final cei doi polițiști îl prind pe banditul periculos. Dar ei reușesc să-l elibereze din pușcăria din Paraguay pe șeful organizației de bandiți și să facă posibilitatea unei noi serii de serial.

Pentru a-i depista pe criminali se folosesc metode moderne, precum ADN (DNA în portugheză) de unde și numele serialului.

Ce am remarcat în serial. 

Atunci când se conversează polițiștii de limbă spaniolă din Paraguay cu polițiștii de limbă portugheză  nu au nicio problemă să se înțeleagă. Braziliana portugheză este mai dură la consoane, dar au și înmuierea lor care amintește de rusă!

Ce mi-a sărit în ochi este că în Brazilia nu prea există rasism, familiile sunt amestecate rasial. Am citit că în Brazilia sunt 77% albi, 13% bruneți, 7% negri. Surprinzător este că aceste procente nu se văd, cam toți fotbaliștii brazilieni sunt ori mulatri, ori negri. Pe de altă parte, pare că procentele sunt cam curioase.


Hidden Assets

Acest serial irlandez este foarte bine făcut, este plin de tensiune, este un thriller de foarte bună calitate. Este un serial polițist, dar are implicații politice

Sunt de fapt două serii una din 2021 și alta în 2023. Serialul se întâmplă în Irlanda, dar și în în Belgia, la Antwerpen.

Totul pornește de la o investigație a CAB (Criminal Asset Bureau) a unui dealer de droguri, care este legat de afaceristul Fion Branigan. Sora lui, Bibi Melnik (după soț) este la Antwerpen fiind patroana unei firme de contracte în port. În Belgia au loc niște atentate teroriste care ajută un partid de extremă dreapta. În aceste investigații se implică un comisar belgian antiterorism. Între polițiștii irlandezi și cei belgieni începe colaborarea pentru depistarea vinovaților. Surpriza este că teroristul sinucigaș nu este un musulman, ci un columbian. Ițele duc și la socrul lui Bibi, mare afacerist care vrea să pună mâna pe portul Antewerpen. El moare dubios. Bibi recunoaște că s-a implicat sinucigașilor columbieni. Este evitat actul terorist, și partidul extremist cîștigă alegerile și pornește la privatizarea portului. 

În același timp, un killer aflat în simbria lui Melnik și a urmașei lui elimină pe cei care se împotrivesc privatizării portului.

În serial se vorbește engleză și multă flamandă, limba din partea flamandă a Belgiei.

Recomand acest serial. 

Totul pornește  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu