sâmbătă, 9 decembrie 2023

COBRA serial englezesc




COBRA este un serial englezesc care s-a desfășurat pe trei sezoane. Este o producție a canalului SKY. Deși denumirea te duce la șarpele cu numele respectiv, COBRA este denumirea prescurtată a ședințelor de urgență a guvernului britanic!

Serialul ete de tip apocaliptic. Marea Britanie este în pericol. Este într-un fel amuzant că este vorba de Marea Britanie. Pentru că această țară spre deosebire de celelalte state europene este o insulă. De fapt una Britania și porțiunea nordică a Irlandei. Și așa ea este cea mai protejată țară, care i-a adus și avantaje în istorie.

Actorii principali a serialului sunt Robert Sutherland, primul ministru al Marii Britanii, interpretat de simpaticul actor Robert Carlyle din Full Monty și șefa lui de cabinet, Ana Marshall interpretată de Victoria Hamilton. Primul ministru are mereu probleme de la antipaticul Archie Glover-Morgan (David Haig) Home Secretary - ministrul de interne. 

Ei bine primul sezon este dedicat unei catastrofe naturale o furtună geomagnetică care afectează comunicațiile electronice și alimentarea cu energie electrică. Zona de nord a Marii Britanii de lângă Scoția este afectată grav și este necesară instalarea unui nou transformator la uzina electrică. Lipsa a energiei declanșează revolte și apar grupuri de vigilante pentru că scapă deținuți la centrul de imigranți.

Al doilea sezon este dedicat unei noi catastrofe naturale, explozia unei nave scufundate pline cu exploziv combinată cu niște lucrări în Marea Nordului provoacă cutremure și inundarea de către mare a coastei din Kent, în estul Londrei. Colac peste pupăză apare și acțiunea unui război cibernetic declanșat de forțe ostile, Rusia China? Se întâmplă ca un miliardar rus să fie omorât în doborârea unui elicopter cu o dronă. 

Ultimul episod este dedicat acțiunii unei organizații ecologiste care organizează rezistență într-un oraș. Și aici se întâmplă o catastrofă pământul se prăbușește se pare și din cauza unor lucrări la un tunel și mulți oameni mor prinși de pământ. Așa se ajunge la ecoterorism. Colac peste pupăză, fiica premierului, Ellie, implicată în afaceri cu droguri în primul sezon, devine ecologistă în ultima seria se duce să dea o declarație undeva într-un tunel și rămâne blocată, dar este salvată în final. Toate poartă amprenta unor firme de armament care fac tranzacții cu o țară care seamănă cu Arabia Saudită și acestea manipulează. 

Am remarcat educația liderilor politici, studii înalte la Oxford și Cambridge, nu ca la noi, la universități private de 2 lei,

Este un film palpitant.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu