marți, 7 noiembrie 2023

A Haunting în Venice și Alphonse

 














Sunt un film și un serial franțuzesc care mi-a atras atenția.

A Haunting în Venice 

Este ecranizarea romanului Agathei Christie A Haunting in Venice: Hallowe’en Party, tradus ar fi O bântuire la Veneția  Sărbătoarea de Halloween. Este un roman care îl are ca personaj central pe Hercule Poirot. Suntem în 1947 și Poirot s-a retras la Veneția. 

Ecranizarea aparține lui Kenneth Branagh care joacă rolul lui Hercule Poirot într-o a treia ecranizare. Ce surprinde la personaj este mustața în două rânduri.

Poirot este invitat la un party organizat de o proprietăreasă de pallazo unde va fi prezentă o clarvăzătoare care să facă o ședință de spiritism care să readucă pe fiica proprietăresei, moartă prin sinucidere prin căderea într-un canal. Poirot detectează falsurile clarvăzătoarei. Însă pe parcursul nopții se mai petrec două crime, victimele fiind chiar a acestei clarvăzătoare, alta a medicului care îngrijea de fiica proprietăresei. Totuși Poirot este capabil să dezlege enigmele nopții și să găsească cine este în spatele acestor crime.


Alphonse

Este un serial franțuzesc în șase  episoade. Deși este contat în IMDB ca fiind comedie este mai mult trist și cade în melodramă. Mi-a plăcut, dar m-a și iritat cumva. Personajul principal este Alphonse interpretat de Jean Dujardin. Alphonse se ocupă de vânzare de ceasuri scumpe, dar este jefuit de niște mafioți și rămâne fără job. Soției Margot (Charlotte Gainsburg) nu-i spune că și-a pierdut jobul și merge la tatăl său care suferă de o criză de sciatică. Bătrânul tată (Pierre Arditi) practică vechea meserie de gigolo - curvă masculină. Și-l bagă în meserie pe fiul Alponse. Și așa Alphonse ajunge să aibă grijă de doamne vârstnice. Astfel serialul devine extrem de erotic, cu scene în care apar doamne bătrâne, dar și mai tinere, precum Margot, care nu-ți dă jos sutienul, are țâțe mici ca maică-sa, celebra Jane Birkin. Eve este o doamnă distinsă vârstnică, înamorată de Victor Hugo și îl obligă pe Alphonse să cunoască poezia lui. Moare și-i lasă moștenire o sumă însemnată. Însă pe fir intră nepotul un drogat nenorocit care vrea să-și jefuiască bunica. Și lucrurile se complică, Margot intră într-o relație lesbiană, află de ocupația soțului și se desparte de el. Finalul este dramatic, dar parcă ar cere o continuare?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu