joi, 30 mai 2019

Tinere talente la Filarmonica Pitești

În această seară la Filarmonica Pitești am avut plăcereea să audiem tinere talente muzicale în curs de afirmare.

Prima a urcat p scenă eleva și violonista Larisa Nicolae de la Liceul Lipatti Pitești care a interpretat Alllegro molto appassionato din Concertul pentru vioară a lui Mendelssohn. În interpretarea piesei a fost sprijinită de orchestra Filarmonicii condusă de dirijorul Tiberiu Oprea. 
Larisa Nicolae
Următorul a fost tot un tânăr talent piteștean, naistul Flavius Ilie, elev la Lipatti. El ne-a încântat cu un repertoriu inspirat din folclorul românesc: Suita din Ardeal de Mădălin Sandu și Ciocârlia lui Dinicu.
Flavius Ilie
Finalul primei părți a fiost cu micuțul oltean din Craiova Ruben Natan Ghidiceanu pianist și compozitor care ne-a încîntat cu Concertul nr. 8 pentru pian și orchestră. Acesta a fost scris de Mozart la 20 de ani și a fost dedicat contesei Lutzow. A fost scris cam în același timp cu Serenada Haffner și fac o digresiune, am citit recent despre pianista Caroline Haffner, care este și Prințesă Murat. Ce descendență!
Ruben Natan Ghidiceanu
Daria Albei
În partea a doua a concertului pe scenă o altă tânără piteșteanncă Daria Albei care ne-a încântat cu Rondo în re major pentru pian de Mozart.

În final am audiat Concertul nr 2 pentru pian și orchestră de Saint Saens interpretat de studenta nemțeancă Karina Uță. O foarte bună interpretarea a unui concert care ne duce la impresionismul musical și la dificultăți de interpretare surmantate cu succes.
Karina Uță
 A fost o seară muzicală reușită. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu