joi, 16 mai 2019

Concert pentru aniversarea Piteștiului


În fiecare an, în jur de Sfinții Împărați Constantin și Elena se serbează aniversarea Piteștiului fondat în urmă cu ditamai 631 de ani. Cu această ocazie Filarmonica Pitești a organizat un concert vocal simfonic. 

În acest scop a fost invitat dirijorul Gheorghe Iliuță, sopranele Marta Sandu, Oana Șerban și tenorul Bogdan Lupea.
De asemenea au participat și forțe locale prin violoniștii Mădălin Sandu și Constantin Mirea.  
Marta Sandu, Bogdan Lupea și Oana Șerban

Concertul a debutat cu Uvertura la Cavalerie ușoară a lui Franz von Suppe, o melodie plină de ritm din perioada Belle Epoque în vesela Austro-Ungarie, care se va prăbuși în 1918.

Au urmat nu mai puțin de 18 melodii interpretate de sopranele Marta Sandu, Oana Șerban și tenorul Bogdan Lupea din operete și musicaluri, S-au cîntat piese de Paganini, Andrew Lloyd Webber, Johann Strauss, Tiberiu Brediceanu, Franz Lehar., Francis Lopez și George Grigoriu. 

Cei doi violoniștii Sandu și Mirea ne-au încântat cu două csardasuri de italianul Vittorioo Monti și englezul Michael McLean. 
Orchestra Filarmonicii Pitești condusă de Gheorghe Iliuță
Iar orchestra condusă de Gheorghe Iliuță ne-au mai oferit un Dans slav Furiant de Dvorak și Valsul din suita Masquerade de Haciaturian.

Melomanii prezenți au aplaudat entuziast interpretările și sforțile artiștilor vocali în condițiile precarității auditive a sălii filarmonicii noastre.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu