marți, 14 octombrie 2014

Ultima seară la conac

Astă seară la conacul Lipatti de la Fundăţeanca, Leordeni s-a încheiat seria serilor muzicale din 2014. Festivalul Serile Lipatti însă va continua cu recitalul pianistului rus Andrei Gavrilov din 26 octombrie la la Teatrul Davila la Piteşti.
Fabiola Ioniţă
Programul de astă seară a fost excepţional. 

Am urmărit în prima parte a programului doi debutanţi. 

Prima a evoluat la pian tânăra Fabiola Ioniţă elevă a profesorului Vlad Dimulescu. Ea ne -a oferit Rapsodia spaniolă, S. 254 de F. Liszt.
Marius Deneş
A urmat Marius Deneş, elev al lui Viniciu Moroianu care a avut un program divers.
La început a interpretat baletul Trei tablouri din Romeo şi Julieta , Montague şi Capulet, Părintele Lorenzo şi Mercutio de  Serghei Prokoviev şi în final Joc Dobrogean de Paul Constantinescu.

Concertul a continuat cu Trioul Pro Arte format din violonista Anda Petrovici, Marin Cazacu la
Anda Petrovici, Andrei Licareţ şi Marin Cazacu
violoncel, şi Nicolae Licareţ la pian. O problemă de sănătate l-a obligat să rămână acasă pe Nicolae Licareţ, dar a avut un înlocuitor în talentatul său fiu, Andrei!
Şi am avut în seara aceasta de început de toamnă muzică de cameră. Cum nu se poate mai potrivit  pentru această seară de toamnă. Muzică de mare rafinament, muzică de boierie la conac. Trioul ne-a oferit piese ale clasicismului vienez. 
Anda Petrovici,  eu şi Andrei Licareţ
Prima piesă a fost Trio în sol major Hob. XV 25 de Josef Haydn.
Eu şi Marin Cazacu
A urmat apoi Trio în sol major K496 de W. A. Mozart.
În final a urmat Trio în si bemol major op.11 de Beethoven.
Trebuie să remarc că toţi cei trei compozitori au oferit partituri egale celor trei instrumente. 
Generoşi artiştii ne-au oferit bis din superba parte a doua a trioului beethovenian.

Trebuie să mulţumim doamnei Saviana Diamandi pentru interesantele consideraţii muzicale cu care debutează serile muzicale de la Fundăţenca şi inimosului Ilie Maşala pentru organizarea acestui Festival care pune Argeşul pe harta muzicală a ţării. A treia ediţie e fost plină de întâmplări muzicale deosebite, iar organizatorii ne firitisesc de fiecare dată cu covrigi şi un pahar de vin Conu' Alecu după concert.

Să sperăm că acest festival va continua şi în anii următori şi trebuie aduse mulţumiri şi autorităţilor locale care s-au implicatîn buna desfăşurare a acestui festival muzical.

5 comentarii:

 1. Mai Joe ! Lansezi chestia cu acoperitu si pleci la conac sa asculti muzica, fara sa-ti pese ca aia-si sparg capetele pe blog... mai multa responsabilitate as vrea de la tine, aparator al statului de drept, de cind esti in PDL !!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. PS Si nu-ti mai face selfie cu public in spate. Poate-s acoperiti printre ei care nu vor sa se vada pe unde umbla, uita-te la doamna din stinga cum isi acopera identitatea !

   Ștergere
 2. Mai grav este ca a pierdut si o parte din meci. Nu-i asa Joe? LB

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Am pierdut începutul pentru că de la 9.30 seara este comentariul lui Hurezeanu pe Digi24!
   Meci prost, rezultat bun!

   Ștergere
 3. Mi băieţi,
  Nu vă astâmpăraţi cu comentariile politice şi la subiecte culturale!
  Mai răspândiţi vă rog....Hahahaha

  RăspundețiȘtergere