joi, 2 octombrie 2014

Concert de început de octombrie

În această seară am avut parte de un concert cu muzică extrem de frumoasă.
Orchestra Filarmonicii din Piteşti condusă în această seară de Tiberiu Oprea a deschis concertul cu Dimineaţa din Din Suita nr. 1 Peer Gynt de compozitorul norvegian Edvard Grieg. Această frumoasă piesă inspirată din poemul cu acelaşi nume al  lui Henrik Ibsen ce descrie răsăritul soarelui.
Sorin Petrescu
A urmat Concertul pentru pian şi orchestră de acelaşi Edvard Grieg. pentru mine sunt trei concerte de pian care le cred ca cele mai reuşite creaţii, Imperialul lui Beethoven, cencertul pentru pian şi orchestră al lui Ceaikovski şi acesta. Toate au acelaşi aer imperial şi cum spunea şi solistul din această seară pianistul Sorin Petrescu sunt foarte frumoase. 
Jean Dumitraşcu şi Sorin Petrescu
Sorin Petrescu este un pianist cu har şi astă seară s-a depăşit pe sine şi ne-a oferit o interpretare extraordinară  pentru care îi mulţumim!
În pauză Jean Dumitraşcu a lansat şi cartea lui Sorin Petrescu Ce se aude şi ce nu se aude. Pe lângă abilităţile de pianist, Sorin Petrescu este un rafinat muzicolog şi filosof muzical. Maestru Petrescu a fost foarte amabil cu melomanii piteştenii apreciind foarte mult sala!
Cu Sorin Petrescu
În partea a doua a concertului dirijorul Tiberiu Oprea şi Orchestra ne-au oferit Simfonia a 6-a, Mica Simfonie în do major de Schubert. Simfonia lui Schubert  mai cunoscut ca autor de lieduri este o compoziţie a repertoriului clasic. 

A fost o seară minunată datorită în primul rând muzicii norvegianului Grieg!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu