miercuri, 27 noiembrie 2013

H to He ( Mă transform într-un bărbat) Solo Theatre (Marea Britanie)



Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio Ediţia XVII-lea şi Festivalul Balcanic al Teatrului de Studio Ediţia a IV-a 22-27 noiembrie 2013 Piteşti

Claire Dawes
Orice lucru bun are un sfârşit şi la fel şi acest festival de teatru de studio. Şi finalul a fost de excepţie. Am urmărit în acelaşi aranjament din Sala Mare cu scaune pe scenă. Audienţa a fost extrem de mare aşa că am fost îndrumat să mergem la blacon. Nu se vedea nimic, m-am enervat şi m-am dus pe scenă şi am stat pe nişte scări din improvizaţia pentru scaunele spectatorilor şi apoi am stat chiar pe un scaun gol rezervat. Fericit am pornit aparatul foto. Şi am dat chix! Acumulatorul era pe sfârşite şi am prins doar două poze acceptabile. 

Şi acum despre piesa propriu zisă. Pentru a mă informa a trebuit să caut pe Google iar şi am obţinut rezultate.
Este o piesă stand up comedy, scrisă şi interpretată de Claire Dowes şi regizată de Colin Watkins. Acest spectacol este parte HILL STREET SOLO THEATRE FESTIVAL din Edinburgh  (citeşte edinboro). Pentru personalitatea actriţei şi autoarei vă ofer linkul www.clairedowie.co.uk.

A fost un spectacol care m-a entuziasmat, interpretarea perfectă, umorul nebun, cam greu de urmărit totuşi dacă nu eşti vorbitor nativ de engleză. Ideea confirmată de comentariile despre această piesă este inspirată  de Metamorfoza lui Kafka, după cum mi-am imaginat şi eu, iar în final interpreta subliniază  problema cockroach adică a gândacului metamorfozei kafkiene. 
deci personajul feminin o doamnă cam trecută, îmbrăcată cu minijup din tinereţile mele suferă transformarea în bărbat şi toate prietenele ei, inclusiv femeia de serviciu fac o pasiune pentru  acest bărbat. Actriţa a interacţionat cu publicului şi să mă laud şi eu când a început să enumere ce sex ar avea legumele şi la morcov i-am replicat  actriţei  că este în mod sigur bărbătesc, dar tipa, fiind pe fază m-a întrebat dacă nu am văzut şi fete portocalii?
Sunt apropouri la regină, la Elton John, dar care are soţ!!
Claire Dowes a fost actriţa însăşi şi am avut revelaţia tradiţiei shakespeareane din teatrul de limbă engleză, în mod special cel englez. 

Certainly, Oana Stoica ar fi fost şi ea cu roatele în sus! 

Un comentariu:

  1. Regret ca nu am putut sa raman la aceasta reprezentatie, dar pot sa-ti spun Joe ca ai pierdut o piesa de exceptie luni, la ora 17 si anume "Zenda n-a fost de pe aici "a Teatrului Jokai din Bekescsaba (Ungaria). Am sa iti povestesc!

    RăspundețiȘtergere