duminică, 19 mai 2013

Criza din USL


În finalul săptămânii trecute în USL, coaliţia care guvernează s-a petrecut o criză politică. Aproape din senin Victor Ponta  a sărit în aer. Motivul, declaraţiile lui Sorin Roşca Stănescu. Acesta era interesat în Comisia senatorială care investiga cazul judecătorului Bârsan de la CEDO, interceptat telefonic de SRI. Beneficiind de imunitate el şi familia lui, această interceptare este considerată un abuz.
Pe de altă parte este ciudat că pesediştii în frunte cu socrul mic al lui Ponta Ilie Sârbu considerau chestiunea asta o imixtiune în treburile justiţiei. Nu degeaba a Adrian Năstase l-a denumit Iudă pe  senatorul Sârbu. Acesta  este o persoană extrem de controversată, sub aparenţa sa de om foarte echilibrat. Ilie Sârbu este apropiat de Băsescu, a negociat cu el coaliţia de guvernare din 2009 şi acum se pare că doreşte să nu se interfereze în afacerile SRI care l-ar sprijini acum pe Victor Ponta. Ipoteza acestei crize este şi convingerea lui Ilie Sârbu că PSD ar putea guverna  într-o majoritate cu sprijinul PPDD şi al unor grupuri pedeliste conduse de ....Elena Udrea! Ideea indusă de Sârbu premierului l-a făcut pe Victor Ponta să reacţioneze foarte vehement la declaraţiile lui SRS. 
Pe de altă parte Crin Antonescu l-a pus pe SRS să ceară scuze pentru anumite acuze şi să retragă alegaţiile că Ponta ar fi şantajabil. Ponta părea nemulţumit în continuare şi cerea excluderea lui SRS din PNL. Au început simultan diverse acuze ale parlamentarilor pesedişti că PNL ar critica tot timpul guvernarea Ponta. 
Vârful de lance al campaniei de acuzaţii a fost tot România TV, postul pesedistului Sebastian Ghiţă, care  are calomniază continuu PNL, căci a fi critic este una, iar de rea credinţă şi calomnios altceva!
În această criză Ponta se comporta ca în jocul de bridge:"doar partenerul este de vină!". Totuşi Ponta  a revenit la sentimente mai bune şi în finalul săptămânii Ponta şi cu Antonescu s-au văzut la Congresul Tinerilor Liberali unde s-a petrecut scena "pupat piaţa Endependenţii"!
În media  a răsunat vehement avertismentul lui Cosmin Guşă la adresa lui Victor Ponta pe care a acuzat că este isteric şi că distruge stabilitatea României prin ruperea USL. Probabil că analişti lucizi din PSD au făcut o estimare cost beneficiu privind ruperea unilaterală a coaliţiei şi au ajuns la concluzia că asta ar costa foarte scump PSD, în pofida sfaturilor dubioase ale Ilie Sârbu. S-ar fi ajuns la o majoritatea parlamentară fragilă, exact pe gustul lui Băsescu, care ar fi şantajat această coaliţie mult mai abitir ca încercările de acum.
Cam, astea sunt faptele, inclusiv anumite ipoteze, bazate pe observarea scenei noastre politice.
Ştiu că nu voi avea o părere unanimă a cititorilor opiniilor mele, dar asta este ce cred eu!
Ceea ce am observat mai interesant este faptul că sunt media declarate sentenţios ca având ferme opinii de dreapta şi aici aş cita în primul rând EVZ au schimbat macazul.  Acest ziar are şi o rubrică numită Vocile dreptei. Aceeaşi poziţie de dreapta o afirmă şi Adevărul. Ei bine, aceste pretenţioase organe jurnalistice ale dreptei au devenit extreme de prietenoase şi favorabile Partidului Social Democrat. Până şi un ziar precum România Liberă unde mai supravieţuiesc nişte opinii reformiste, concordante anilor '90 mângâiau apreciativ pe pesedei. Asta subliniază ipocrizia aşa zisei drepte româneşti care are ca exempli gratia pe Traian Băsescu. De fapt toate aceste jurnale au angajaţi nişte mercenari fără opinii, doar expertiză în minciună şi calomnie.
Regret pentru aceste ziare, dar PNL  rămâne singurul partid de dreapta, care a şi dovedit-o în politicile economice în perioada 2005-2008!
Restul este gargară! 

6 comentarii:

  1. Mihai Petculescu19 mai 2013 la 16:19

    PNL ramane singurul partid cu adevarat de dreapta, dar si cu vocatie de partid de opozitie. Acum s-a dovedit ca " lupta " intre PSD si Basescu + PDL, a fost o cacealma. Neocomunistii fesenisti si " serviciile ", colaboreaza in continuare. Ma uit si la distributia ministerelor. Liberalii au primit portofolii cu belea: Sanatatea, Cultura, Economia ( partea saraca ) si Internele, toate subfinantate. Conservatorii au ceva ciolan de ros la Agricultura si Turism. A propos: dobitoaca aia de madam Grapini vrea sa birjareasca si organizarea invatamantului, prin modificarea vacantelor scolare, ne tinand seama de programa de invatamant. Va avea acelasi efect ca telegondolele blondei.
    Dar sa revin la liberali. Impresia mea e ca nu ei vor iesi din USL, ci VOR FI DAT AFARA de pesedisti, odata cu oficializarea partidusculului girat de betivan si imprastierea caricaturii numite PP-DD. Atunci se va putea forma o noua majoritate parlamentara, incluzandu-i si pe boangheni, deci nu va mai fi nevoie de liberali. Majoritatea asta va fi binisor de stanga si se va armoniza la tendinta celorlalte tari europene, cu exceptia Germaniei.Sa dea Dumnezeu sa fiu profet mincinos, dar nu m-ar mira ca USL sa se destrame pana la toamna, daca nu mai devreme

    RăspundețiȘtergere
  2. Poanta a asteptat o critica din partea Pnl pentru a gasii motivul de a ameninta cu ruperea USL, astfel incat sa ii dea peste nas lui Antonescu. Poanta nu-si doreste ruperea USL, dar a egalat scorul 1-1!

    RăspundețiȘtergere
  3. SRS a facut inainte de a se face liberal,mai multa opozitie la Iliescu si PSD decat toti liberalii la un loc(vezi Iliescu-KGB)si abia il asteptau la cotitura sa-l termine.S-a pus batista pe tambal dupa ce PSD-ul a mai taiat din cascavalul PNL-ului si asa destul de mic.PNL-ul nu va iesi din coalitie nici cu buldozarele,deoarece cu ajutorul PSD au luat un scor la algeri pe care nu-l vor mai lua in toata istoria post-decembrista,iar PSD-ul stie asta si umbla la santaj.Daca treburile merg prost cu Guvernarea,vor iesi ca-n vremea CDR-ului,adica pe ultima suta;abia atunci se pune de-o opozitie mai serioasa,daca mai are cine.Antonescu mai are multe de spus,sa nu-l subapreciem.

    RăspundețiȘtergere
  4. Asta este partidul minune USL care sa creiat si a fost adulat de o Romaniei intreaga ? : niste avortoni. Rosca Stanescu ? Un informator al securitatii din studentie ,un ziarist care ca si Nistorescu merg pe "totul pentru buzunar ",au cca 7=8 mil euro in buzunar neavand firma....ei nu pot sa si justifice banii ca santajul in Romania nu este inca permis. El este mizeria de om care pe o banca in parc pe la Snagov b sntaja un fost director gen ANi impreuna cu alta jigodie =ziarist. Cand sa dat in vileag dialogul de santaj al lui Rosca m-am gandit ca nu mai iese din puscarie 10 ani...Uite ca e bine mersi,ataca si musca mereu pe oricine ii iese in cale,,, Colega,gasca ta,care -ti face tie biene...dorem

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar dacă îti schimbi semnătura, stilul te trădează!
      Parcă promiseseși ceva!?
      Îi mulțumesc lui Joe că a avut grijă sa curețe dejectiile pe care le aruncaseși pe această pagină.

      Ștergere
    2. Am greșit. Din cauză că Joe și-a deschis două bloguri i se mai întîmplă și lui să uite și să le încurce. Această postare ar fi trebuit să apară pe celălalt blog. Asta m-a indus în eroare. Din păcate dejecțiile de care pomeneam mai sus au rămas necurățate (vezi postarea referitoare la ambasadorul Gitenstein).
      Dragă Joe, ai milă și de mine, poate și de alți cititori ai acestor bloguri, și scutește-mă de comentariile acestui forumist grobian. Chiar dacă nu toți cititorii tăi îți împărtășesc părerile, nici unul nu se coboară la nivelul acestuia, tonul și stilul lor păstrîndu-se la un nivel civilizat. Chiar îi invit să se exprime și ei pe această chestiune.

      Ștergere