joi, 22 februarie 2018

Un concert cu muzică la cerere

Într-adevăr în această seară muzica prezentată la Filarmonica Piteşti a fost rezultatul cererii  unor persoane sau companii.

Prima piesă a fost Dans Sacru şi Dans profan de Debussy, la cererea companiei Pleyel în interpretarea pianistei Andreea Dumitrescu şi a orchestrei de coarde a Filarmonicii Piteşti condusă de dirijorul Tiberiu Oprea. Concertul se poate face cu harpa solistă. 
Andreea Dumitrescu, Tiberiu Oprea şi orchestra Filarmonicii Piteşti
A urmat un alt concert de Şostakovici, Concertul pentru pian şi orchestră nr.2.
Pianista Andrea Dumitrescu a interpretat partea solistică a acestui concert şi a fost acompaniat de orchestra Filarmonicii completă în acest caz condusă de Tiberiu Oprea. Acest concert dedicat lui Maxim fiului compozitorului de 19 ani. Şi acest concert poate fi considera tot o muzică comandată de partidul, care este în toate inclusiv în pana compozitorului. Are o primă parte foarte ritmată, o parte mia lentă şi visătoare cu un final în care se reia ritmul susţinut.
Ce este interesant privind solista Andreea Dumitrescu este că a absolvit şi Matematica la Universitatea de Vest, Timişoara.   

În parte a doua a concertului am audiat cele două Suite Peer Gynt aparţinând compozitorului Edvard Grieg. Acestea sunt muzică cu program unde se împletesc ritmurile şi nostalgiile nordului cu cele ale Orientul!
Cu Andreea Dumitrescu
Muzica a fost a determinată de scrierea piesei Peer Gynt de către Ibsen. Piesa se inspiră dintr-o legendă norvegiană şi Grieg a acceptat să scrie muzica cu puternice rezonanţe folclorice norvegiene. 


A fost o seară foarte reuşită!

Un comentariu:

  1. Bravo, bravo si nu ai pierdut ocazia sa faci poza cu artistii. Zi intensa, asteptam si alte postari(Ploiesti, Bucuresti).

    RăspundețiȘtergere