luni, 5 februarie 2018

Blues Parizian - un film cu Louis Armstrong şi cu jazz la Paris

Un prieten, Mircea Ionescu a pus un video clip cu Louis Armstrong, Sidney Poitier şi Paul Newman şi Joanne Woodward. Era un videoclip extras din filmul lui Martin Ritt Blues Parizian

Nimic mai simplu!
Am căutat pe net filmul şi l-am văzut. 
Nu este o capodoperă, dar este un film bun şi care-ţi merge le inimă. 
Suntem1961-61, este toamnă - iarnă la Paris. Da, este Parisul acela încă interbelic cu clădiri vechi şi cam delabrate, este Parisul care a inspirat o generaţie de artişti americani, de care a avut grijă Gertrude Stein, cu şeful de generaţie, Hemingway!

Ram Bowen (Paul Newman) este un talentat compozitor şi interpret de jazz la trombon colaborând cu saxofonistul Eddie Cook(Sidney Poitier) şi cocainomanul chitarist Gipsy (Serge Reggiani) Ei cântă într-o hrubă pariziană un bebpop înfierbântat în care tinerii dansează rock fără să ştie. 

Evenimentul este că la Paris soseşte marele trompetist Moore (Louis Armstrong) şi Ram vine să-l întâmpine la gară. De ce? Păi încă se călătoreşte cu transatlanticul adică cu vaporul care amarează la Le Havre şi de aici al Paris cu trenul.

În acelaşi tren vin şi două tinere americance negresa Connie (Diahann Caroll şi Lilian (Joanne Woodward). Ele sunt într-o vacanţă de 12 zile şi întâlnirea cu Ram le face curioase să meargă la jazz la Ram Bowen. Şi aşa se naşte o poveste de dragoste între cuplurile Ram - Lilian şi Sidney - Connie. Un fim frumos cu jazz de înaltă clasă susţinut  de Armstrong şi orchestra şi cu un aer nostalgic pentru Parisul de forever


Mulţumesc Mircea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu