joi, 3 noiembrie 2016

Concert de trompetă

Orchestra Filarmonicii Piteşti
În această seară am avut plăcerea unui concert de muzică din perioada barocă şi clasică iar un final ajungem la romantism.
Sergiu Cârstea şi dirijorul Alexandru Ganea
Concertul a debutat cu Simfonia a 2-a în si bemol major KV17 în interpretarea orchestrei condusă de Alexandru Ganea. Această simfonie scurtă a fost scrisă de Mozart pe la 8-9 ani. Este o muzică frumoasă şi graţioasă.
Alexandru Ganea şi Sergiu Cârstea
Au urmat două concerte pentru trompetă mică având ca solist pe basarabeanul Sergiu Cârstea. S-a cântat Concertul pentru oboi în re minor în varianta pentru trompetă mică şi orchestră de coarde de preclasicul Alessandro Marcelo şi concertul pentru trompetă mică şi orchestră în re minor de Vivaldi/Bach. Interpretarea la trompetă a fost foarte frumoasă şi bine aplaudată de publicul meloman piteştean.
Eu cu Sergiu Cârstea
În partea a doua orchestra condusă de Alexandru Ganea ne-a oferit Simfonia a 5-a Reformata. Este o operă muzicală dedicată aniversării Confesiunii reformate de la Augsburg. este o orchestră cu un aer solemn care impresionează. Interpretarea simfoniei a fost aplaudata la final.

Un comentariu:

  1. Sfatul meu este sa te limitezi la aceste concerte de trompeta si sa te lasi total de comentarii politice pentru ca este total depasit:

    http://www.nasul.tv/incredibil-nypd-a-pregatit-mandate-de-arestare-pentru-hillary-si-bill-clinton-procurorul-general-loretta-lynch-refuza-sa-le-semneze/

    RăspundețiȘtergere