miercuri, 31 ianuarie 2024

True Beleiver de Jack Carr



Este un roman scris de Jack Carr, autor de best sellers. Este continuarea romanului Terminal List, ecranizat ca serial citit și văzut mai demult Terminal List și In the Blood - A Thriller de Jack Carr

James Reece este eroul acestui nou roman. El pleacă din America unde este urmărit ca un criminal care ucisese pe toți cei vinovați care au administrat un medicament care producea tumori pe creier și care uciseseră pe soția și fiica lui. Plecarea o face cu o barcă cu pânze și motor pe Atlantic. Înfruntă vreme nefavorabilă, furtuni, ocolește Africa și ajunge în Mozambic. Aici merge la un teren de vânătoare administrat de rudele unui prieten al lui Raife Hastings, emigrat din fosta Rhodesie, actualmente Zimbabwe. Ai lui fuseră crescători de vite, dar au fost alungați de oamenii lui Mugabe care a distrus clasa marilor fermieri albi.  În Mozambic se ocupă cu angajați negri ai unchiului lui Raife să stârpească braconajul la elefanți și alte animale vânate să procure carne pentru chinezii care au pus mâna pe Mozambic! Este găsit de Freddie Strain și el fost SEAL ca și Reece. Ei trebuie să dea de Mo, un ofițer irakian care produsese acte teroriste în Europa. De fapt MO este manipulat de Landry, un fost angajat CIA care de fapt era pe statul de plată al unui rus diabolic Adrenov care provocase mai multe acte teroriste la Londra ca și cum ar fi fost provocate de teroriști arabi. Acest fost colonel KGB devenit foarte bogat și stabilit la Basel, Elveția, voia să ucidă pe președintele Rusiei, un tip moderat, nu Putin și pe președintele Americii. Reece și Strain, ajutați de CIA îl salvează pe președintele SUA, dar cel al Rusiei moare împușcat de un sniper. În final Reece îi pedepsește pe toți cei care comiseseră atentatele teroriste. 

Și Reece este un personaj care devine eroul mai multor romane. 

Jack Carr este un fost militar SEAL și își folosește propriile amintiri să scrie astfel de romane. El are și un dicționar la finalul romanului cu termenii tehnici militari care abundă în roman. De asemenea el spune că romanul a fost cenzurat și pune XXXX la anumite nume de țări, de exemplu la Maroc, când este clar că aceasta este țara  care a stăpânit secole Peninsula Iberică! Spune că romanele sale sunt îndatorate romancierilor importanți de romane de spionaj, precum John Le Carre.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu