miercuri, 3 ianuarie 2024

Gray serial de spionaj




Acest serial a apărut în toamna lui 2023. Este un serial de spionaj, dra un pic mai deosebit, se pune bază e latura psihologică. Pe IMDB are punctaj scăzut. Am citit opiniile unora care au văzut serialul și au fost dezamăgiți. Pentru că în astfel de seriale americane se obișnuiește multă acțiune, cavaleria, cowboyi. 

Ori acest serial mizează pe psihologic. Personajul principal care dă și numele serialului este Cornelia Gray (Patricia Clarkson), foat agent CIA, care este dispărută de 20 de ani. Sara Beckham care este analistă CIA într-un grup numit Cerberus, expertă IT reușește să dea de ea. Avea un magazin de ceaiuri! 

Cel care dă ordinul este Tagg (Rupert Everett) care, alături de doamna Gold, negrul Abbott și de Chase coordonează Cerberus. Ei sunt disperați pentru că niște agenți ai lor sunt extrecutați, ceea ce îi duce cu gândul că sunt infiltrați de un trădător (mole), care lucrează evident cu rușii! Gray ar fi singura persoană care ar putea găsi trădătorul. Gray se apropie de Sara. Exista acuzația că tatăl ei ar fi fost executat de Gray, dar se pare că este tot un fake.  Gray îl contactează pe Levitzki,un fost spion rus care îi spune că Tessa, soția a doua a lui Beckham este spioană rusă și ar fi omorât-o pe prima soție a lui Beckham, mama Sarei care este mulatră.

Gray îi anchetează pe toți acești șefi și le găsește puncte slabe. Tagg este gay și are un soț tânăr și un copil de crescut! Gold a lansat un drog periculos care poate să-i facă să mărturisească pe cei anchetați, dar duce la moarte. Abbott are probleme cu banii. Mai apare și Jean, un spion care om urmărește pe Gray împreună cu Sara. 

Toți urmăresc pe toți, au schelete în dulap care nu le vor descoperite. 

Gry reușește să dea de trădător, dar nu vrea să-l dea de gol, ci să-l folosească. Povestea se încheie tragic, Andy, soțul Sarei este găsit mort, Sara crede că l-a împușcat Gray, dar nu este ea asasina. 

Finalul se termină nedecis, să se mai se producă un nou sezon.

Filmul este realizat pe o idee dezvoltată de David Baldacci, autor de romane polițiste pe care le-am citit.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu