marți, 30 ianuarie 2024

Anatomie d'une chute




Acesta este filmul care a câștigat Marele Premiu de la Cannes Palme d'Or. va concura și șla Premiile Oscar! Este un film francez regizat de Justine Triet, dar este un film care este jumătate vorbit în engleză. 

Filmul face anatomia destrămării unei căsnicii. Ea este Sandra (Sandra Huller) , scriitoare germană de mare succes, el este Samuel profesor francez și au un copil de 12 ani, pe Daniel, care și-a pierdut în urma unui accident, lovit de o motocicletă. O mare vină o avea Samuel care nu a avut grijă de fiu. Samuel s-a decis să se mute la o cabană situată în Alpii francezi.

Sandrei i se ia un interviu de către o doctorandă, pe fondul extrem de zgomotos al unei muzici puse de Samuel aflat undeva la etaj. Daniel pleacă cu cățelul la plimbare. Când se întoarce dă de tatăl lui mort căzut de la înălțime. Ne aflăm într-o melodramă. Samuel nu este capabil să scrie un roman, chiar începe unul, din care se inspiră Sandra și are succes. Samuel este tarat de această neputință, are ceruri teribile cu Sandra și Daniel pleacă afară ca să nu-i audă certând-se. Se pare că are și o tentativă de sinucidere? În orice caz Sandra este pusă sub acuzare că ar fi provocat moarte lui Samuel. Urmează procesul în care procurorul folosește înregistrări ale soțului cu certurile lor, pe care Samuel intenționa să se folosească la cartea care urma să o scrie. Sandra este apărată inteligent de avocatul Vincent Renzi. Proba care o exonerează pe Sandra este mărturie fiului ei Daniel, despre intențiile sinucigașe ale tatălui Samuel. Pentru că Sandra nu stăpânește bine franceza depozițiile sale în proces sunt în engleză, limbă cu care vorbește și cu fiul ei. Sandra Huller a întrebat-o pe regizoare dacă Sandra a provocat moartea soțului și ea i-a răspuns că nici ea nu știe!

Un film bine făcut!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu