joi, 3 februarie 2022

Răzvan Stoica și Paganini

Răzvan Stoica și Alexandru Ilie














În această seară am avut plăcerea apariției unei vedete a viorii Răzvan Stoica! După întâlnirea de săptămâna trecută cu pianista Sânziana Mircea, melomanii piteșteni sunt fericiți.

Și Răzvan Stoica a fost acompaniat de orchestra Filarmonicii Pitești condusă de dirijorul Alexandru Ilie. 


Iar Răzvan Stoica, un violonist cu o vioară Stradivarius a interpretat pentru noi Concertul pentru vioară și orchestră nr.1 op. 6 în re major de Paganini. Esteu un concert interesant pentru că începe cu o uvertură în stil militar ca după aceea virtuozul viorii să-și dea măsura talentului și a tehnicii violonistice. A fost un adevărat spectacol să-l audiem și să-l vedem, pe Răzvan Stoica. Foarte importante sunt în concert aportul suflătorilor, de astă dată cu ecrane, care le mai atenuează forță ca să nu acopere secția de viori și timpanele. Auditoriul a aplaudat cu vădit entuziasm prestația lui Răzvan Stoica. Răzvan Stoica ne-a oferit și un bis cu cooperarea secției de viori în pizzicato cu o piesă bănuiesc a fi de Kreisler.

În partea a doua orchestra Filarmonicii condusă de Alexandru Ilie a interpretat Simfonia nr. 2 în re minor op. 49 de Louis Spor. Spor este un compozitor romantic german care a lucrat pe teritoriul german până spre 1850. 

A fost încă o seară reușită pentru amatorii de muzică bună din Pitești.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu