marți, 8 februarie 2022

Doi sud coreeni la Filarmonica Pitești

Dirijorul Jaeha Kim

În această seară de marți 8 februarie am avut plăcerea a doi oaspeți din Coreea de Sud. 

Primul care a apărut pe scenă a fost tânărul dirijor Jaeha Kim. El a condus orchestra Filarmonicii Pitești în prima piesă interpretată de orchestra Filarmonicii Pitești. Aceasta este Simfonia nr. 40 a lui Mozart. Această simfonie foarte cunoscută pentru primele măsuri ale ei. Ea face parte din calupul de cele trei din urmă simfonii ale lui Mozart. Experții spun că această simfonie, fiind la mijloc între simfonia 39 și simfonia nr. 41 pare că nu are introducere și nici final. Oricum simfonie este un semn al geniului mozartian. 

Dirijorul Janghoon Cho

A urmat apoi dirijorul și compozitorul Kye Song Won cu o compoziție sud coreană numită Puiul de cuc a lui Jeopdong Sae. Compoziția a fost interesantă, este inspirată de iun poem al poetului național Kim Sowol. A fost o compoziție interesantă, ,melodică și bine executată de orchestră.

În finalul concertului a fost interpretată Simfonia Eroica nr. 3 a titanului Beethoven. Eroica a fost inițial dedicată lui Napoleon. Parte a doua a simfoniei este un marș funebru, interpretat la moartea unor mari personalități, precum președintele Kennedy!


Simfonia este extrem de interesantă, se spune că semnifică trecerea de la clasicism la romantism. Simfonia a fost extrem de bine interpretată de orchestra Filarmonicii condusă de același tânăr dirijor Jaeha Kim.

A fost o seară frumoasă de muzică.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu