joi, 20 septembrie 2018

Toamna muzicală piteşteană Toma Popovici şi concertul nr.4 de Beethoven

Toma Popovici şi Tiberiu Oprea 
Al doilea concert al acestei stagiuni ne-a prilejuit să audiem muzica Vienei clasice şi romantice.

Prima piesă din concert a fost Uvertura la Die Schone Melusine de Mendelssohn Bartoldy. Este o piesă muzicală dedicată unei legendare zâne jumătate femeie jumătate peşte, o sirenă din care s-ar trage familia de Luxembourg, Plantageneţii englezi şi alte familii faimoase.
Muzica lui Mendelssohn este extrem de picturală. Orchestra Filarmonicii Piteşti condusă de dirijorul Tiberiu  Oprea a redat cu acurateţe frumuseţea şi veselia acestei muzici.

A urmat momentul maxim al concertului. 
Pianistul Toma Popovici ne-a oferit interpretarea Concertului nr. 4 pentru pian şi orchestră de Beethoven. Această muzică este creată şi interpretată pentru sponsorii lui Beethoven, mari aristocraţi, prinţi, conţi ai Imperiului Austriac. Muzica această a fost dedicată prinţului Lobkowitz şi a fost interpretată în primă audiţie chiar de compozitor. 
La concerte suntem obişnuiţi să audiem concertul nr. 5 sau nr. 3. 
Pianistul Toma Popovici ne-a dăruit o interpretarea de excepţie a acestui concert de mare frumuseţe, bine acompaniat de orchestra condusă de Tiberiu Oprea. 
Interpretarea a fost răsplătită cu aplauze prelungite.

În partea a doua a concertului orchestra filarmonicii Piteşti condusă de Tiberiu Oprea ne-a oferit Simfonia a 6-a de Schubert. Este o muzică veselă de divertisment care a încântat pe melomani.
 A fost o seară frumoasă de toamnă cu muzică bună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu