sâmbătă, 22 septembrie 2018

Bosch serial 2014

Am descoperit acest serial uitându-mă pe imdb, am început să-l vizionez şi nu-mi pare rău.

Îmi amintesc pe la începuturile televiziunii, în copilărie abia aşteptam să văd serialul de sâmbătă seara. Pe atunci se difuza Sfântul cu Roger Moore. O serie ţinea tot cam 50 de minute dar era o poveste cap coadă. Episoadele aveau legătură doar prin personajul principal al serialului. Acum serialul permite să ecranizezi o carte nemaifiind obligat să o condensezi cum te obligă un film doar la 2 ore. 

Prezentul serial se bazează pe romanele lui Michael Connelly. 

Personajul principal este detectivul Hieronimus Bosch. Numele personajului trimite la celebrul pictor flamand renascentist care picta tablouri care sunt de tip horror, adică mizeria umană de care se ocupă un poliţist. Acest detectiv lucrează la secţia Hollywood din Los Angeles. Creatorii serialului ne oferă un fel de nou Philip Marlowe, al lui Raymon Chandler nu mai este detectiv particular, este poliţist.
De fapt şi numele personajului lui Chandler trimite la dramaturgul elisabetan Cristopher Marlowe.
Realizatorii au găsit un actor potrivit în Titus Welliver, un fel de Marlowe din secolul XXI. 

Bosch a fost crescut la casa de copii, mama lui, prostituată a fost ucisă, fără a se depista ucigaşul. Bosch a fost căsătorit cu  Eleanor şi au o fetiţă, Maddie de 15 ani. Ele sunt stabilite la Las Vegas, unde Eleanor a devenit jucătoare profesionistă de poker din profiler de FBI.

În această serie, distribuită în 2014 Bosch se ocupă cu descoperirea unui schelet al unui copil undeva pe dealurile Hollywoodului.  Acesta a fost ucis cândva pe la începutul anilor 90. 

În acelaşi timp George Irving, poliţist tânăr, fiu  al comisarului şef adjunct al poliţiei Los Angeles, afro americani opreşte în trafic o dubă în care se află un cadavru. Şoferul Raynard Waits este un criminal multiplu, care mărturiseşte că ar fi ucis şi pe copilul al cărui schelet a fost găsit.

De fapt mai mulţi sunt bănuiţi că l-au asasinat, un fost pedofil, tatăl băieţelului, fiica acestuia, care fusese violată de tată. 

La reconstituirea crimelor, ordonată de procurorul districtual DA O'Shea, Waits simulează că se împiedică şi îşi sparge nasul ca să îi fie slăbite cătuşele, fură pistolul, îl împuşcă pe procurorul adjunct şi răneşte grav un alt poliţist şi scapă. 

Toată seria se ocupă cu elucidarea ucigaşului copilului şi prinderea ucigaşului în serie Waits. Şi Waits fusese crescut la casa de copii, ca şi copilul Bosch şi acesta este unul dintre firele care să dea de acest criminal. Acesta începe un joc sinistru cu Bosch ucigând şi alţi bărbaţi şi chiar o femeie care să însceneze moartea mamei lui Bosch.  


Serialul este antrenant şi interesant. Are şi o parte socială umană, este prezentat oraşul Los Angeles al unor oameni normali, chiar dacă aici este şi Hollywoodul cu vedetele lui, prezente mai mult în celălalt serial dedicat acestui oraş, Ray Donovan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu