marți, 25 septembrie 2018

Bodyguard - un serial BBC

Bodyguard este un serial în 6 episoade propus de BBC şi recent difuzat. Ultimul episod a fost difuzat pe 23 septembrie.
Titlul serialului ne duce la filmul cu acelaşi nume având protagonişti pe Whitney Houston şi pe Kevin Costner. 
Într-adevăr şi în acest serial se petrece o affair, cum spun englezii adică o poveste de dragoste. 

Protagonistul este David Dunn (actorul scoţian Richard Madden), un veteran din Afganistan care lucra în Poliţie. Într-un weekend se afla într-un tren cu cei doi copii ai săi în drum spre Londra. Observă lucruri ciudate în tren cu un sud asiatic şi reuşeşte finalmente să convingă o musulmană cu o vestă cu explozivi să nu o  declanşeze şi să nu se întâmple o catastrofă. 

După acest eveniment este acreditat de şefa poliţiei ca bodyguard al doamnei ministru de interne Julia Montague (Keely Hawes). Aceasta este o doamnă la cam 40 de ani divorţată, avocată de succes, femeie frumoasă şi elegantă şi o stea în creştere pe fundalul politic britanic.
Ea este suporterul necondiţionat al unei legi mult mai aspre privind terorismul, care a devenit o problemă pe pământ britanic. Legea stârneşte proteste violente între activiştii pentru drepturile omului. 

Julia şi Dunn ajung la o relaţie amoroasă foarte fierbinte. Este chiar o replică simpatică a Juliei care îi spune: "hai pune mâna pe mine că nu sunt Regina".

Asupra Juliei se produce un prim atac terorist comis de un fost combatant şi coleg al lui Dunn din Afganistan. Dunn ajunge faţă în faţă cu teroristul care se sinucide când îl vede.
Are loc şi un atac terorist asupra şcolii unde învăţau copii lui Dunn, care sunt ulterior mutaţi la altă şcoală mai sigură.

Toate aceste evenimente se petrec pe fondul unei lupte acerbe între diverse organizaţii care combat terorismul, Brigada Antitero a Poliţiei Britanice şi Serviciul Secret MI5. Julia Montague este tentată să dea o putere mai mare de acţiune Serviciului Secret.

În timpul unei conferinţe la o universitate londoneză are loc o explozie în care Julia Montague este grav rănită şi moare finalmente. 

Dunn încearcă se descurce iţele acestor complotului terorist în care se pare că sunt implicaţi înalţi oficiali britanici, membri ai guvernului, inclusiv primul ministru asupra căruia planează acuzaţii de comportament inadecvat cu probe (kompromat cum spun englezii) pe care le deţinea Julia Montague.

Episodul final este extrem de tensionat cu un Dunn purtând o vestă explozivă pusă de nişte interlopi pentru a-l compromite. Dunn reuşeşte să scape de vestă cu ajutorul poliţiei, dar fuge şi descurcă iţele încurcate ale unui complot care include terorişti musulmani, interlopi şi membri ai guvernului.

Serialul a fost acuzat în media că ar avea scene foarte dure, eu cred că se exagerează!


Serialul poartă amprenta celei mai bune televiziuni din lume şi dezbate probleme ale situaţiei de azi din Marea Britanie, chiar dacă Brexit nu este explicit.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu