duminică, 27 mai 2018

Real Madrid - Liverpool

Finala de la Kiev de Champions League a prilejuit întâlnirea celor două echipe preferate ale mele.
Aşa că nu am mai trăit emoţii cu echipa preferată. 

Mi-aş fi dorit să câştige Liverpool pentru antrenorul Klopp, dar şi să văd câştigând cea mai bună echipă din lume de trei ani, Real Madrid. Messi este cel mai mare fotbalist din lume, dar cea mai bună echipă rămâne Real Madrid.

Klopp care a gândit excelent echipa pe acest parcurs care  adus-o în a două finală consecutivă, după cea pierdută anul trecut de Europa League, mai puţin aseară, unde cea mai neinspirată idee a fost să-l pună pe Karius în poartă, acest gafând inexplicabil de două ori. Primul gol al oportunistului Benzema a fost cauzat de neglijenţa a arunca cu mâna mingea spre un coechipier şi intercepţia lui Benzema şi mingea a ajuns în poartă. A contat şi ieşirea din meci a lui Mo Salah, mizerabilul de Ramos, accidentându-l!

Egalarea s-a produs aproape imediat după 4 minute când Mane a egalat.
Dra Zidane a demonstrat că este un mare antrenor. L-a băgat în joc în minutul 61 pe Bale. Galezul a intrat plin de furie că este ţinut pe bară. Şi s-a dovedit artizanul genial al victoriei lui Real Madrid. 

La centrare cam ciudată a lui Marcelo, Bale a avut inspiraţia unui şut din foarfecă care a lăsat cu gura căscată pe portarul Karius şi pe englezi. Execuţia genială a lui Bale este însă o recidivă, amintindu-mi de un lat gol din foarfecă a lui Ronaldo în meciul de la Torino cu Juventus. 

Şi golul al treilea aparţinând tot lui Bale, un şut puternic din afara careului cu o minge care a prins un moment de rotaţie în jurul axei şi respinsă din acest motiv tot în poartă de către nefericitul Karius. 
Aşa s-a scris această victorie în finala din 2018  Champions League este o performanţă excepţională, fiind prima oară când o echipă din noua formulă de Champions League, repetă performanţa de a câştiga a treia oară acest trofeu. 

Real Madrid a dovedit că este de departe cea mai bună echipă din lume, eliminând pe rând echipe forate grele, pe Paris Saint Germain, Juventus Torino şi Bayern Munchen. 


Pe de altă parte regret că echipa mea de suflet Liverpool a fost învinsă!

2 comentarii:

  1. Eu cred ca se impunea cartonasul rosu pentru Ramos... chiar daca nu a vazut arbitrul central, la nivelul asta trebuia sa fie un arbitru la monitor care sa acorde cartonasul rosu... sau sa se poata cere proba video... si evident, tot la rosu sa se ajunga!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cartonas rosu ? Ma faceti sa rid ! Salah a folosit acelasi siretlic facut celebru de Karl Malone ("the mailman"): si-a introdus deliberat bratul intre corpul si bratul aparatorului advers pentru a simula fault din partea aparatorului. Malone a avut mult succes, Salah mai putin.

      Ștergere