duminică, 27 mai 2018

Deep State - un serial foarte actual

Deep State este un serial difuzat de canalul FOX, canalul favorit al lui Donald Trump. Paradoxul este că acest serial este viţăvercea de opiniile şi deciziile lui Trump.

Este un serial englezesc la bază, dar cu trimiteri directe la situaţia de la Washington.
Începutul este confuz şi misterios.

Max Easton (Mark Strong) este un englez care duce o viaţă liniştită în Franţa, probabil prin Provence, alături de soţia sa şi cele două fetiţe.
Aş spune cîteva cuvinte de acest excelent actor pe care l.am văzut afirmat ca inamicul lui Sherlock Holmes în seria cu Robert Downey jr., dar şi într-un film românesc Closer to the Moon, despre jaful de la Banca Naţională a unor activişti comunişti evrei la începutul anilor 60.
El nu este de fapt englez, este însă născut la Londra dintr-un tată italian şi o mamă austriacă.

Viaţa liniştită a lui Max este zdruncinată de un mesaj venit din Marea Britanie.
Fiul său din prima căsătorie, Harry Clarke este omorât în Orientul Mijlociu.
Harry era spion! Spion ca şi tatăl său. Max fusese un killer profesionist în slujba serviciilor secrete britanice, dar se retrăsese în Franţa recăsătorindu-se cu franţuzoaica Anna şi având cele două fetiţe. 

Max pleacă în Orientul Mijlociu. Aici acţionau un grup de spioni britanici şi Max fusese şi el în zonă. Spionii umblau după dovezi pentru activităţile nucleare militare ale Iranului. Ei dovediseră că nu prea erau acest tip de activităţi. Acest lucru contravenea unui grup criminal şi trădător din interiorul serviciilor secrete britanice MI6 condus de George White şi din CIA condus de Amanda Jones. Amanda Jones lucra prin intermediari pentru un puternic grup industrial american care făcuse 40 de miliarde de dolari de pe urma războiului din Irak şi dorea declanşarea unui război cu Iranul. 

Din acest motiv se dorea eliminarea tuturor celor care aveau dovezi că Iranul nu era implicat în acţiuni care să contravină acordului. Din acest motiv şi implicarea lui Max. El află că fiul lui nu fusese executat la ordinul lui White de către un agent britanico-iranian. Împreună cu o agentă britanică de origine arabă Leyla Toumi, iubita lui Harry  descoperă tot acest complot. 

White află de acest lucru şi dă ordin ca familia lui Max să fie luată ostatică şi Max şantajat. Max, fiul său Harry şi Leyla descoperă locul unde erau ţinuţi ostateci ai lui şi-i eliberează. 

Aflaţi în Anglia, Max îl capturează pe White şi-l se pregăteşte să-l interogheze despre complot dar acesta reuşeşte să se sinucidă.

Între timp Amanda Jones cu sprijinul lui White capturează pe un iranian transfug de la Londra şi-l aduc în SUA montând o falsă capturarea în Iran.
Iranianul este obligat de avocatul Collins, intermediarul marelui grup industrial să declare un faţa unei comisii senatoriale că Iranul comite încălcarea acordului nuclear. Ca să continue conspiraţie un grup de comando este trimis în Iran să strângă probe la o centrală electrică, dar este ambuscat de grupul fals de militari iranieni, acelaşi grup de americani care fuseseră implicaţi în capturarea falsă a iranianului.  
La măcel sunt martori Harry şi Lezla, care strâng o probă de sânge de la conducătorul grupului de falşi militari iranieni. 

Grupul celor trei pleacă în SUA şi îl capturează pe Collins, care face o mărturie completă filmat pe smartfon.
Max prezintă mărturia şefului comitetului senatorial, dar acesta nu ia în considerare mărturia, îl vrea pe martor să se prezinte la comisie.
În această situaţia Max se duce direct la Amanda Jones şi îi prezintă mărturia şi o şantajează şi ameninţă să fie lăsat în pace.
Amanda Jones îi arată proba şefului firmei americane care dorea războiul şi-l convinge să renunţe. Acesta se reorientează spre o ţintă mai uşoară, Yemenul.

Amanda Jones este promovată ca şefă în CIA, Max revine liniştit la familie şi totul se termină în coadă de peşte!

Ceea ce este surprinzător este că serialul este contra ideilor lui Trump despre politica lui faţă de Iran. 
În acelaşi timp sunt acuzate marile firme care organizează comploturi în zone instabile ca să se umple de bani. 


Cam asta este povestea statului paralel în viziunea autorilor, complexul militar industrial care vrea să facă mulţi bani de pe urma războiului!

Serialul este excente realizat şi extrem de tensionat, aşteptam cu nerăbdare să văd următorul episod.
Îl recomand cu căldură!

2 comentarii:

  1. Te ai prins si tu ca exista si la noi deep state?Iti place?????

    RăspundețiȘtergere
  2. Astazi a aparut primul episod din sezonul 2 din deep state. L-am vazut online gratis aici
    https://www.portalultautv.com/deep-state-2018/

    RăspundețiȘtergere