vineri, 14 februarie 2014

Dacă este Olimpiada de iarnă este hochei

Este un sport pe care-l urmăresc rar, în ocazii deosebite, acesta este hocheiul. 
În tinereţe, mi-l amintesc de la televizor pe comentatorul Diamantopol, un chelios priceput la acest sport.
Acest sport spectaculos, inventat de canadieni este sportul de echipă al olimpiadelor de iarnă. Pentru că are loc pe un  patinoar, este sportul care se desfăşoară cu cea mai mare viteză, aproape nu te prinzi când se marchează din cauza vitezei de joc şi al rapidităţii fazei. Jucat de experţii canadieni american, ruşi, cehi şi nordic este extrem de spectaculos! 
Este o plăcere să-l vezi la olimpiadă, cum la fel este o plăcere să vezi rugby jucat de anglo-saxoni, sau cum este Premier League!
Am schimbat aceste opinii cu prietenul Petru Gr. care este un îndrăgostit de hochei, un expert al acestui joc, la fel amator de rugby şi de Liverpool. 
Aceste plăceri le împărţim şi cu Radu Cosaşu! El este însă cu United(Manchester)!
Şi revenind la Liverpool, văd că şi Mourinho, The Special One recunoaşte că Liverpool are şanse. Ce am tremurat la meciul cu Fulham, pe care-l urmăream pe internet simultan cu Arsenal - Man United! După ce de două ori au fost conduşi de Fulham, ultima clasată, au învins prin penaltiul înscris de Gerard. Petru îmi spunea că el crede că Suarez este cel mai bun din lume, chiar dacă există Messi sau CR7!


Un comentariu:

  1. Ai dreptate legat de hochei, un sport extrem de greu, barbatesc si poate de aceea cu greu varianta feminina! A fost inventat de canadezi (asemenea basketball-ului), mai precis de ... copii de fermieri care, in lipsa de jucarii imaginau, si asa a devenit balega de cal inghetata puck-ul actual.

    RăspundețiȘtergere