joi, 24 august 2023

Only Murders in the Building

















Acesta este titlul unui serial polițist cu note comice cotat cu 8.1 pe IMDB. Titlul s-ar putea traduce prin Doar crimele din clădire. Este realizat după o idee aparținând actorului și producătorului Steve Martin. Până acum s-au produs două serii de episoade și acum este în desfășurare a treia serie.

Serialul se bazează pe doi actori grei de comedie: Steve Martin omul cu păr alb și Martin Short. În plus realizatorii au inserat-o și pe cântăreața și actrița Selena Gomez, care mi-a amintit de Lisa Marie Presley prin antitalent actoricesc. 

Cei trei locuiesc într-un bloc elegant construit la începutul secolului XX în New York în zona Upper West Side în apropiere de Central Park. Charles-Haden Savage (Steve Martin) este un actor care a jucat într-un serial polițist care purta numele detectivului Brazzos. Oliver Putnam (Martin Short) este un regizor de teatru cu multe eșecuri pe Broadway. Mabel Mora este o latino care locuiește în apartamentul mătușii sale care este în reparații. 

Prima serie se ocupă cu moarte stranie a lui lui Tim Kono un japonez american. Unele indicii spune că s-a sinucis, dar cei trei nu cred și se apucă să cerceteze. Pentru acest lucru eu creează un podcast cu titlul Only Murders in the Building! Observ că este o modă acum pentru podcasturi, acesta este un crime podcast. Este o creație audio, interpretată de Charles și regizată și înregistrată de Oliver.  Intră în concurență cu o creatoare de podcasturi crime, dar rezolvă finalmente enigma. Olver se încurcă cu o fagotistă, Oliver are probleme cu fiul veterinar care este mulatru, se poartă integrarea rasială. Oliver are probleme cu chiria și poate fi evacuat și este în conflict cu președinta comitetului de bloc, Bunny Folger. 

Seria a doua are ca subiect moartea suspectă în brațele lui Mabel a președintei Bunny. Inițial sunt acuzați toți trei de această crimă, dar cei trei reușesc să rezolve și această crimă. O chestie amuzantă este că se constituie un grup de fani ai podcastului. Înțeleg că podcastul se transmite pe internet și nu pe radio cum era pe vremuri. 

Ultima serie se ocupă cu o piesă care se produce pe Broadway, regizată de Oliver în care apar ca vedete invitate Paul Rudd - Ben Elroy actor principal în piesă și excepționala Merryl Streep! Actorul principal Ben Elroy moare inexplicabil tot în blocul unde stau cei trei și vor continua podcastul crimă. 

M-a deranjat traducerea pentru old men ca moși, este inexactă!

Este un serial simpatic, comic, inteligent, meritul este al lui Steve Martin și Martin Short.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu