miercuri, 2 august 2023

Hijack serial britanic difuzat de Apple


În fine s-a terminat serialul Hijack în 7 episoade, difuzat de canalul Apple. Încă odată britanicii englezii demonstrează că sunt maeștrii filmelor thriller, care te țin cu sufletul la gură. 

Povestea este simplă la prima vedere. Sam Nelson (interpretat de posibilul James Bond negru), un consultant financiar? se îmbarcă în Dubai pe un avion spre destinația Londra. El se despărțise de soția tot africană cu care au un fiu student. Ea se cuplase între timp cu un ofițer alb de poliție.

Avionul este  luat ostatic de niște teroriști foarte dubioși, care, cu o excepție sunt britanici, albi. Aflăm după 5 episoade că acești răpitori sunt cuplați cu niște mari traficanți de droguri care se vor afară din pușcărie. Și mai apare un motiv, răpirea avionului să ducă la falimentul companiei Kingdom care operează aceste avioane. Sam negociază cu răpitorii, încearcă să salveze pe fratele mai tânăr al șefului răpitorilor, care fusese rănit mortal. Organizatorii acestei acțiuni aveau echipe de asasini care să șantajeze pe rudele celor din avion, inclusiv unii ajung la apartamentul lui Sam unde ajunsese aiurea fiul său. În final în avion se produce o răscoală și răpitorii sunt pe cale să fie neutralizați. 

Dar vine bomba, o doamnă se duce la toaletă, scoate un pistol și împușcă pe comandantul șef al avionului și se izolează în cabină piloților, preluând manșa avionului!  Ceilalți răpitori habar nu aveau de această doamnă! Era fostă pilot la forțele navale britanice și familia ei fusese luată ostatică de teroriștii de pe sol. Cei doi șefi ai acestei afaceri reușesc să scape de poliție , însă unul care este dement nu dă semnal ca avionul să aterizeze normal, ci să cadă în centrul Londrei. Partenerul însă îl execută și fuge, iar avionul își urmează cursa prăbușirii. Sam o convinge finalmente să aterizeze, pe  o pistă scurtă care avariază avionul.  Călătorii scapă și teroriștii sunt arestați.

Final fericit!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu