miercuri, 18 septembrie 2019

Ambush de James Patterson - Doi în unu


Am continuat să citesc polițiste și am început cu Ambush de James Patterson. Dar surpriză! Cartea avea și un bonus un roman scurt numit Manhunt.

Ambush
Ambush - Ambuscada este un roman din seria Michael Benntt.
James Patterson este un autor de best sellers polițiste scrise de unul singur, dar mai ales în colaborare.

James Patterson este un fel de Rubens al romanelor polițiste. Rubens avea un atelier industrial de pictură, i-am vizitat casa din Anvers, avea ucenici care pictau doar mâini, sau picioare. La fel și James Patterson are colaboratori, la aceste romane este James O. Born.
Patterson are scrise o grămadă de cărți, are și meritul că încurajează cititul la copii, fapt care i-a crescut cota.

Personajul principal al acestei serii de romane este detectivul Michael Bennet din poliția newyorkeză NYPD. Este un polițist foarte capabil a cărui soție, asistentă medicală a murit de cancer. El se distinge prin faptul că are o familie compusă din 10 copii adoptați. Nu este clar dacă toți sunt adoptați, sau unii sunt copii săi naturali. Benett are o iubită Marie Catherine cu care vrea să se însoare și un bunic irlandez Seamus. Acesta emigrase din Irlanda și-și deschisese un bar, până când a luat calea bisericii și a devenit preot catolic la biserica Holy Name.

Benett împreună cu partenerul Antrole sunt atrași într-o ambuscadă în care Antrole moare din cauza unei grenade care explodează în cursul unei descinderi la un apartament.
Treaba fusese pusă la cale de o asasină profesionistă columbiană Alexandra Alex Martinez. Pentru ambuscadă Alex angajează niște dominicani să execute asasinarea polițiștilor. Alex fusese angajată de un cartel mexican de droguri pentru că Benett le deranja afacerile, inclusiv mobsterii canadieni care doreau să preia afacerile cu droguri de sinteză. Alex elimină pe canadieni, dar nu poate să-i de de capăt pe Benett. Îl mai ucide și pe un dominican rănit în ambuscade să nu dea  informații.

Bennett încearcă să dea de asasinul partenerului său și la rândul ei Alex caută informații despre polițist . 
Benett se întâlnește la bunicul Seamus cu Garcia un preot nou pe care îl îndrumă din Columbia, de la care află că a fost polițist și este la curent cu tehnicile asasinilor columbieni.

Alex află că fiica cea mare, Juliana a lui Benett este este actriță în devenire și se dă ca reprezentantă la o agenție de actori. Bennett care venise în vizită pe platoul de filmare dă de Juliana și Alex. Alex amenință că o împușcă pe Julina, dar este salvată de preotul Garcia care ia un glonte în burtă.
Bennet reușește să o anihileze și aresteze pe Alex, fiind rănit în acțiune.

La sărbătorirea ieșirii din spital a lui Garcia, un ofițer mexican îl anunță că mexicanii au renunțat să-l mai asasineze și că-l lasă în pace.
Final fericit așa că Bennet se poate duce la altar cu iubita sa unde oficiază bunicul Seamus.

Manhunt
Surpriza este că Ebook-ul avea și romanul scurt Manhunt - Urmărirea.
Aici la parada de Thanksgiving Day un truck intră în mulțime. Asasinul scapă strigând o formulă ciudată. 

Bennet și un agent FBI sunt desemnași să-l prindă. În echipă intră și o rusoaică de la ambasadă, Daria. Aceasta deoarece asasinul era originar din Kazahstan, cu rude în Moscova. Prin cercetări în comunitatea rusă Bennett găsește familia asasinului Temir Marat, un unchi rus stabilit în New Jersey și că ei erau ortodocși, nicidecum musulmani. Ceea ce strigase Marat era că este șantajat să producă acel atentat. Așa îi explică Marat lui Bennet la o întâlnire care trebuia să lămurească ce-i cu el. Însă înainte de a afla ce este cu Marat el este împușcat de Daria. 

Totul miroase a fi o înscenare pusă la cale de serviciile rusești din care făceau parte și Marat și Daria. 

Romanul se termină astfel în coadă de pește!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu