joi, 9 februarie 2017

Scena muzicală piteşteană: Florian Rago

În această seară am avut o foarte frumoasă surpriză a unui tânăr violonist britanic, Florian Rago. Un nume interesant şi foarte unbritish cu toate că virtuozul are un aer foarte british. Este originar din Leicester (oraşul campioanei de fotbal engleze), tatăl fiind de origine italo-venezueleană. Am aflat de ce ne vizitează. Logodnica, o foarte elegantă şi rasat brunetă este ....româncă!
Orchestra Filarmonicii Piteşti
Programul serii a început la Filarmonica Piteşti cu Uvertura la Oberon de Carl Maria von Weber în interpretarea orchestrei conduse de dirijorul Alexandru Iosub de la Craiova. 
Alexandru Iosub
A urmat punctul forte al serii în care violonistul Florian Rago a interpretat acompaniat de orchestra condusă de Alexandru Iosub  Concertul nr.1 pentru vioară şi orchestră în re major, op. 6 de Niccolo Paganini. Impresia mea a fost că Paganini a scris un concert cu orchestra interpretând o  uvertură de operă italiană pe fondul căruia virtuozul violonist îşi exhibă tehnica diavolească.
Şi tânărul Florian Rago a interpretat foarte bine rolul lui Paganini.
Eu, Florian Rago şi Jean Dumitraşcu
În partea a doua a concertului orchestra condusă de Alexandru Iosub a interpretat Simfonia a 4-a în dom minor Tragic, D417. Această simfonie în tonalitate minoră revelează tragismul existenţei compozitorului.

A fost o seară deosebită care a umplut de bucurie pe melomanii piteşteni.
Autografe

2 comentarii:

  1. Tara arde si baba se piaptana...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne fereste de asemenea inapoiati! Nene anonimule, nici pe vreme de razboi nu s-a renuntat la cultura! Iar daca tara arde este si pentru ca oameni de genul dumitale nu pricep ca una din cauzele mizeriei noastre morale este o grava lipsa de spiritualitate!

      Ștergere