luni, 6 februarie 2017

Manchester by sea - un film de Oscar

Ce sare în ochi este titlul filmului care aminteşte de Anglia. 
Suntem în Massachusets unde toponimia este tipică pentru ceea ce se numeşte Noua Anglie. De fapt aici se află şi Cambridge unde este faimoasa u
niversitate Harvard!

Este un film trist, parcă făcut de un regizor al noului val românesc.  Este un film cu oameni obişnuiţi cu dramele şi tragediile lor. 
Personajul principal este Lee Chandler (interpretat impecabil de Casey Affleck fratele mai mic al mai celebrului Ben), un american irlandez, trăitor în Boston unde munceşte ca îngrijitor reparând ţevi sparte şi uşi defecte şi curăţând gunoiul. Lee află că fratele lui Joe Chandler (interpretat ce coincidenţă! de  Casey Chandler) a murit de inimă. El îl lasă pe Lee ca tutore al fiului adolescent, Patrick. Şi aşa Lee revine în Manchester să îndeplinească voinţa fratelui. Joe când era bolnav a fost părăsit de soţia lui şi mama lui Patrick. care a dispărut. Şi aşa toate responsabilitatea cade pe capul lui Lee.  Lee vrea să se reîntoarcă la Boston şi aflăm că de fapt se consumase o tragedie. Lee, beat şi drogat pleacă după băutură la un magazin pe jos la o depărtare de o juma de oră. Între timp casa lui ia foc şi ard cei trei copii ai săi, salvată fiind doar soţia. Este extrem de afectat,vrea să se sinucidă cu pistolul unui poliţist şi este părăsit de soţie.
Şi iată-l în actualitate cu Patrick care acum este un adolescent gagicar, rulează vreo două trei fete, joacă hochei şi n-are de gând să plece din Manchester unde-i sunt prietenii. În plus este ataşat de barca de pescuit a tatălui, care era pescar de meserie. 
În final după o încercare nereuşită de a se ataşa de mama lui, care este o creştină renăscută Patrick rămâne cu unchiul care îl va pasa unui prieten de familie dispus să aibă grijă şi de Patrick.

Un film trist cu oameni obişnuiţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu