vineri, 8 mai 2015

Tinere talente

Jean Dumitraşcu şi Mădplin Sandu
Ieri la Filarmonica Piteşti s-a consumat un eveniment important pe plan local. Au fost premiaţi de către concertmaestrul Mădălin Sandu şi de directorul Filarmonicii Jean Dumitraşcu tinerele talente participante la concursul muzical Argessis 2015. Au fost premiaţi şi profesorii acestor copii, unii dintre ei fiind membri activi ai orchestrei.
Premiaţii
Sala a fost plină de copii, mame mândre de copii lor, rude, etc.
După festivitatea de premiere a urmat concertul. 
Adăugaţi o legendă
Prima  a debutat micuţa Daria Albei cu Vals op.34 nr.2 în la minor de Chopin. A urmat la pian micuţul Alex Pârvu cu Humoresque de Dvorak. Cu vocea sa şi talentul pianistic Pârvu poate avea o carieră de tipul lui Ray Charles!
Daria Albei

Alex Pârvu
Următorul solist a fost Andrei Tase la chitară cu Concert pentru chitară în re major, RV 93 şi orchestră de Vivaldi.
Andrei Tase
După chitară a urmat flautul. Au cântat Agnes Nicola Vişinescu Concertul pentru flaut şi orhestră în sol major, op.10, nr 4 RV435 de Vivaldi. şi Teodor Mondiru  cu Concert pentru flaut şi orchestră în sol major de Stamitz. 
Nicola Agnes Vişinescu
Teodor Mondiru
După flaut a urmat regina instrumentelor soliste, vioara. Maria Valentina Chera a interpretat Concertul nr.3 pentru vioară şi orchestră în sol major, KV216 şi micuţa Larisa Nicolae în Concert pentru vioară şi orchestră op.3, nr 1 de Rode.
Valentina Chera
Larisa Nicolae
În final a cântat la nai Narcis Mincă Lonely Sheperd de James Last cu o interpretare fără cusur. 
Narcis Mincă
La toate pasajele orchestrale şi-au adus aportul membrii orchestrei Filarmonicii conduse de tânărul Alexandru Mija.
Pentru că în ultima parte a concertului s-a interpretat Simfonia nr.4 în do minor, Tragica D147. După reinventarea simfoniei de către Beethoven mai toţi compozitorii stau sub semnul titanului de la Bonn.
bunicuţa
A fost mult entuziasm, dar mai este un drum lung până la afirmarea solistică. O menţiune pentru Larisa Nicolae, eleva lui Mădălin Sandu  care are talent care trebuie cultivat. 
Soliştii
 Nu au deranjat aplauzele din pauzele simfoniei, cât continua deplasare prin faţa scenei a unor tinere şi mai ales doamne care nu ştiu cât deranjează pe spectatori şi mai ales orchestra. Ar trebui să ştie că dacă apar chestiuni urgente se pot folosi uşile laterale şi mersul prin partea de sus a sălii.
 
Orchestra

Dar trebuie să fim optimişti, există un viitor pentru orchestra Filarmonicii! 

2 comentarii:

  1. Dar prietenii dvs din public ce se ocupa cu cererea de semnaturi in timpul concertului pentru aberatii si nu pentru mai multe concerte cu copilasi talentati de ex. nu va mai deranjeaza domnule Negut ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Joe, chiar sunt PRIETENI sau niste unii care speculeaza evenimente culturale?

    RăspundețiȘtergere