marți, 12 mai 2015

Corneliu Stroe & Blue Jazz Band - Concert în memoria lui Cornel Chiriac

Corneliu Stroe şi Jean Dumitraşcu
În această seară s-a comemorat faptul că anul acesta Cornel Chiriac ar fi împlinit 73 de ani şi 40 de ani de la moartea lui tragică.
Blue Jazz Band
În preambulul concertului au vorbit directorul Filarmonicii Piteşti Jean Dumitraşcu şi Corneliu Stroe. Stroe a reamintit epoca anilor 68-69 când Chiriac era promotorul muzicii de jazz şi mai ales al rockului autohton.
Nicoleta Popa
Concertul i-a avut ca protagonişti pe  Roxana Stroe fiica bateristului Stroe, excelentă chitaristă de blues, pe vocalista Cătălina Beta, pe interpretul la claviaturi Bogdan Pârlea şi pe marele baterist de jazz Corneliu Stroe. Au fost şi interm,ezzo de poezie cu Nicoleta Popa.
Stroe în acţiune
Prietenul Sandu Crişcotă s-a declarat dezamăgit pentru că se aştepta la un concert de jazz, a fost un concert de Rythm & Blues şi de Rock. Eu nu am fost dezamăgit de loc
Roxana este o dedicată chitaristă de blues, Cătălina este o vocalistă de rock, dar au fost şi improvizaţiile tipic jazzistice ale lui Corneliu Stroe.


S-au cântat standarde celebre, Hey Joe a lui Jimmi Hendrix, Malted Milk de Eric Clapton, Sweety home Chicago, Imagine a lui Lennon, Sweet home Alabama. Lumea a aplaudat şi s-a simţit bine. 
Bogdan Pârlea, Cătălina Beta, Roxana Stroe, Corneliu Stroe, Nicoleta Poap şi cu mine

Predominau congenerii lui Cornel Chiriac şi sala nu era plină. Mă gândesc dacă acest concert s-ar fi petrecut înainte de 1989, nu s-ar fi găsit bilete, lumea ar fi dat buluc. Acum omor este la Cazanul lui Petrică şi la manele. Păcat!
În final aveţi şi mostre din spectacol, audiţie plăcută!

http://youtu.be/IMGpjFUihcc

http://youtu.be/--ZMijIJOBc



http://youtu.be/M_LzssWkqHk

http://youtu.be/QC0CnnDSujo




3 comentarii:

  1. Cornel Chiriac a trăit mult prea puţin dar nici chiar 23 de ani cum socotiţi dumneavoastră!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai exact 32, caci aniversarea a 33 de ani nu l-a mai gasit in viata. Din pacate. Dar nu asta este esenta. Nu trebuie sa cautam numai greselile altora. Ne ajung si cele pe care le facem noi insine. Multumim celor care s-au gandit la El si si-au adus aportul pentru a-l comemora, la fel si celor care au distribuit materialul informativ.

    cffdt

    RăspundețiȘtergere