miercuri, 13 mai 2015

5 Flights Up

De mult nu am văzut un asemenea film frumos. Abundă filmele de acţiune, cu bătăi, dar filmele bune despre oameni sunt din ce în ce mai puţine!
În centrul acestui filme este un cuplu, el pictor portretist, ea fostă profesoară. Sunt împreună de 40 de ani, el a fost veteran al Vietnamului, ea poza ca model. Locuiesc într-un apartament superb în Brooklin într-un bloc fără lift şi având în vedere vârsta se hotărăsc să vândă şi să caute un apartament cu lift. 
Un amănunt important el este afro-american (Morgan Freeman) ea este albă (Diane Keaton) şi au învins toate prejudecăţile privind astfel de cupluri prin anii 70. Nu au reuşit să aibă copii, dar o au pe Dorothy, o căţeluşă care suferă o operaţie grea şi îşi revine spre bucuria stăpânilor. Pe timpul aventurii imobiliare la televizor este în desfăşurare o dramă, pe unul din poduri este abandonată o cisternă condusă de un islamic cu nume de munţi, Pamir şi se crede că este o acţiune teroristă. În acţiunea lor imobiliară sunt ajutaţi de o nepoată (Cyntia Nixon). Reuşesc să găsească apartamentul potrivit în Manhattan, dar în ultimul moment pictorul renunţă, este prea obişnuit cu ambientul de acasă şi mai acţionează şi vederea lui Pamir un tânăr dezorientat şi neclar terorist care se predă. Totul se petrece într-un New York fabulos!
Filmul este frumos, şi-mi provoacă nostalgiile pe care le am ca oameni aparţinând aceleiaşi generaţii. 

Vi-l recomand călduros!

Un comentariu:

  1. Morgan Freeman si Diane Keaton, un amalgam actoricesc capabil sa salveze orice scenariu!

    RăspundețiȘtergere