sâmbătă, 7 decembrie 2013

Good vibrations

În seara de Moş Niculae am avut parte de două evenimente culturale care s-au cam suprapus, un recital de poezie şi blues cu Dan Mircea Cipariu şi Mike Godoroja and The Blue Spirit la Biblioteca Judeţeană Dinicu Golescu şi Accord Vibes, jazz la Filarmonica Piteşti.

Dan Mircea Cipariu şi Mike Godoroja and the Blue Spirits


Bădiliţă şi Costache
La ora 6 seara totţi amatorii de literatură, în primul rând, poeţi şi mai ales poete erau prezenţi în sala de festivităţi a Bibliotecii Judeţene Dinicu Golescu din Piteşti. M-am întreţinut cu o tânără elveţiancă friburgheză, studentă la Sociologie şi
Denisa Popescu
Migraţii (normal!) în româneşte şi pe franceza uitată de la Mere Clarisse! 
Directorul Bibliotecii, domnul Sachelarie a deschis seara invitându-ne să ascultăm muzică şi poezie!

Directorul Sachelarie
Am recunoscut printre spectatori pe dl. profesor Costache de la Brătianu, pe Cristian Bădiliţă, care se pare că s-a stabilit pe la Curtea de Argeş, pe Denisa Popescu şi pe poeta aniversată de patronim Nicoleta Popa.
Dan Mircea Cipariu

Dan Mircea Cipariu ne-a povestit cu Godoroja ajungând pe Bibescu Vodă la Liceul Lipatti a intrat pe la Liceul Brâncuşi de industrializarea lemnului din eroare şi a fost întâmpinat cu un zâmbet larg de omul de la pază care i-a urat bun venit lui......Ştefan Hruşcă! Deh, şi Godoroja are plete clasice hippy, blonde precum  Hruşcă!
Cipariu şi Mike Godoroja
A recitat Dan Mircea Cipariu şi apoi Denisa Popescu şi au cântat bluesuri Mike Godoroja împreună cu Blue Spirits. Am ascultat Hot tamales şi mi-a plăcut!  

Blue spirit

 http://youtu.be/1FXvMoA1YE4


Poezie de Cipariu

poezie 

Blues Mike Godoroja and the Bule Spirits

 http://youtu.be/5yu2glsUNRc


Hot Tamales 

http://youtu.be/XZ1AwUGZ5jg


Mă gîndeam cum ar fi fost dacă Cipariu ar fi fost ales preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, vâzându-l cum sare şi se agită la bluesuri. Am fi avut şi noi un fel de Vlacav Havel, care, ca preşedinte al Cehoslovaciei a invitat pe Franck Zappa şi se comporta ca un rocker. Asemănarea într Havel şi Cipariu se opreşte aici!
Dar a trebuit să ajung la Filarmonică!

Accord Vibes 

Accord Vibes
Accord Vibes este un proiect jazzistic special, vibrafonistul Alexandru Anastasiu, contrabasistul
Fernando Mihalache
Michael Acker şi şi ultimul dar  nu cel din urmă acordeonistul Fernando Mihalache. Mihalache a mai fost oaspetele nostru împreună cu Horia Maxim pe alt proiect de fuziune cu jazzul.
Michael Acker
Alexandru Anastasiu
Programul interpretat de trupa Accord Vibes se numeşte Just Musette, adică muzică pariziană de Richard Galliano, unde acordeonul este esenţial. 

Este genul de muzică pe care o promova Dan Iagnov în emisiunea sa la Radio România Muzical.

Acordeon

 http://youtu.be/t6fsD4q9YHU


Parizian

 http://youtu.be/FvB4TsA2IhE

Tinerii interpreţi au apărut echipaţi corespunzător cu şepcuţe de clochard parizian şi ne-au încântat cu acorduri care răsună dans la rue în Paris prin bistrouri, bodegi şi localuri de dans a anilor 50!
Lumea s-s simţit bine şi a fost frumos.



Un comentariu:

  1. Felicitari ca-i fost la un asemenea Spectacol ; intradevar mai greu sa vezi si sa asculti asa ceva in acesti ani . Ceva asemanator gaseai la Club A si Club Z din Bucuresti .Bravo , Joe !

    RăspundețiȘtergere