miercuri, 26 aprilie 2023

The Diplomat serial despre diplomație



Acest serial nou este despre diplomația la nivel înalt. 

Personajul principal este o diplomată experimentată Katherine Wyler (Kerry Russel). M-aș opri la această actriță un moment, este o femeie frumoasă, elegantă, genul care impune prin apariție. Este perfectă în rolul de femeie politician. Ea se pregătește să preia funcția de ambasador la Kabul. În ultimul moment șefa de cabinet a președintelui american Rayburn o trimite ambasador la Londra. Șefa de cabinet și președintelui o au în vedere pentru postul de vicepreședinte a SUA! Kate este căsătorită cu Hal (Rufus Sewell) și el diplomat de meserie cu care este în prag de divorț. 

Momentul este foarte tensionat în Marea Britanie. Un portavion britanic este victima unui atac terorist în largul coastelor Iranului și 41 de marinari sunt uciși. Premierul britanic Nicol Trowbridge (Rory Kinnear) este extrem de agresiv și vrea să pedepsească Iranul. Hal află dintr-o răpire de către agenți iranieni că nu ei au organizat atacul. Dramatismul atinge un punct culminant când ambasadorul iranian invitat în biroul de la Foreign Office unde ministrul Austin Denisson (David Gyasi) și ambasadoarea Wyler află că cei care au organizat atacul sunt mercenari ruși ai unui magnat numit Leskov, trimitere la Wagner și Prigojin. Ambasadorul iranian are un atac de cord și leșină și apoi moare. Ar fi suspiciunea că ar fi otrăvire rusească. Nu este! Premierul britanic vrea să bombardeze Iranul și îl convinge pe președintele american să i se alăture. Ambasadoarea Wyler reușește să-i convingă pe președinte și pe premier să nu întreprindă un atac asupra Iranului, dar totul se mută la o confruntare cu Rusia. Aceasta înseamnă război nuclear! 

Rusia neagă și ea implicarea și ambasadorul rus dă indicația unde ar putea fi găsit Lekov, pe coasta de Azur. Premierul britanic dorea să bombardeze mercenarii lui Leskov, dar oportunitatea deschisă de locul unde putea fi capturat Leskov schimbă lucrurile. Ministrul Denisson și ambasadoarea Wyler merg la Paris să convingă pe francezi pentru intervenția în Franța. 

Finalul este confuz și neclar. Cine a organizat atentatul terorist, ce se întâmplă la Londra?

Serialul respectă corectitudinea politică privind personajele. Șeful de cabinet la președintelui este negresă, Șefa CIA de la Londra este coreeană, adjunctul ambasadoarei este negru, cum este și ministrul de externe britanic.

Este un serial foarte bine realizat, în actualitatea politică de azi, are 8.2 de la IMDB, cu Rusia înglodată în agresiunea din Ucraina și altele. Merită urmărit!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu