vineri, 28 aprilie 2023

Drift - Partners in Crime și Sam the Saxon două serial germane





A venit timpul să văd și două seriale germane.









Drift  Partners in Crime

Este un serial polițist în 5 episoade.

Are în centru pe polițistul Ali Zeller (Ken Duken) din Munchen și fratele său Leo (Fabian Busch), tot polițist în Dresda. 

Este o poveste despre corupția din poliție, organizații extremiste cu duhoare nazistă. 

Ali și o colegă sunt trimiși să aducă un militar Jager - vânător de munte  prins în Austria pentru furt de armament. Sunt urmăriți de o mașină și se petrece pe un viaduct un accident cu o cisternă care duce la prăbușire șoselei și moartea deținutului. Ali este acuzat că ar fi provocat accidentul. Ajutat de fratele său ia urma infractorilor care trimit un container la Pireu în Grecia cu materialele furate. În Germania este ajutat de iubita lui Mariam Soltany, avocată de origine iraniană. Se poartă corectitudinea politică și multiculturalismul! Cei doi frați reușesc să rezolve cazul prin cabane în Alpi și peisaje superbe de iarnă, dar și din Grecia turistică. Pare că va avea o continuare.














Sam a Saxon

Acesta este un serial despre problemele cu rasismul în Germania. Germania exemplu de ordine și curățenie are mari probleme legate de xenofobie, rasism! Asta în primul rând în fostul DDR unde nu s-a făcut o educație a vinovăției germane și acolo s-a dezvoltat un rasism violent. Sam este un tânăr mulatru din mamă germană și tată negru din Camerun, cu idei comuniste, care vine în Germania comunistă la Dresda să studieze ingineria și moare în condiții misterioase înainte de a se naște fiul lui Sam.

Suntem în1989 și Sam are o iubită albă cu care face un copil care se naște chiar înainte de prăbușirea Zidului Berlinului. Prietenii iubitei lui sunt cu idei anti comuniste, dar el alege greșit și se înrolează în miliție din motive ale prigoanei rasiste. Se prăbușește Zidul și Sam se alătură unui grup de negri, mulatri din Dresda care asigura paza unei discoteci. Acolo are mari probleme cu neonaziștii. Din acest motiv devine polițist și încearcă să anihileze mișcările neonaziste, dar acestea sunt protejate vinovat de autorități. Sam demisionează scârbit și formează o agenție de protecție care se implică în afaceri interlope. Cineva este ucis și Sam fuge de autorități în Africa, în Congo. Acolo nimerește din lac în puț, pentru că sunt miliții rebele care ucid nediscriminat. Este lăsat în fața consulatului german și adus înapoi în Germania. Sam exprimă furia și frustrarea unui cetățean german de culoare din fostul Est care este disprețuit și alungat de imbecilii neonaziști. 

Sunt seriale bine făcute și bine interpretate!

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu