duminică, 6 noiembrie 2022

Fără pijamale cu Teatrul Satiricus I. L. Caragiale Chișinău


Festivalul Liviu Ciulei de la Teatrul Alexandru Davila
a continuat cu o comedie bulevardieră Fără pijamale cu actorii Teatrului  Satiricus I. L. Caragiale Chișinău. Este o comedie care are autori doi americani, dar este la bază o comedie franțuzească numită Moumou.

Este comedia tipică franțuzească cu qui pro quo. Georges, un afacerist din Deauville are o amantă la Bayonne și se pregătește să plece la ea sub pretextul de afaceri. Dar soția Yvonne i-a făcut om surpriză, a invitat printr-o telegramă să vină familia partenerului de afaceri la Deauville. Afaceristul este disperat că apare amanta Babette. Este salvat că prietenul din liceu Leonard zis și Moumou care sosește pe neașteptate la el și poate poza în soțul lui Babette. Doar că Leonard are o problemă este cam gay! În fine apare și adevăratul soț al lui Babette, Jacques, care este un infractor căutat de poliție și de inspectorul Legrand. Printr-o confuzie este angajat majordom de Yvonne. Georges vrea să culce cu Babette și-l momește pe Jacques să doarmă în camera lui. Trece noaptea și paradoxal Moumou descoperă că este afemeiat! Pentru că toate femeile, inclusiv subreta Claudine i-au făcut vizite. Dar se pare că cea adevărată este subreta. Jacques joacă la cazinou banii primiți de la toți și câștigă plătindu-și cecurile fără acoperire. 

În final totul se rezolvă, Georges rămâne cu Yvonne, chiar dacă l-a înșelat, Babette cu adevăratul Jacques, majordomul, și Moumou cu subreta Claudine. 

Actorii au fost simpatici, amuzanți, s-a mai simțit accentul basarabean, ba adevăratul Jacques poza cu o barbă de hasid în evreu, cu accentul de rigoare.

O comedie care a provocat hohote de râs și prin sugestiile erotice ale replicilor, dialoguri sprințare. 

Lumea s-a simțit bine și a aplaudat cu însuflețire!

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu