joi, 10 noiembrie 2022

A Knock at the Door de T. W. Ellis


A Knock at the Door
 de T. W. Ellis este un roman thriller, polițist plin de adrenalină și pe care l-am citi în mai puțin de două zile. Autorul este de fapt un pseudonim al lui Tom Wood, autorul englez al seriei Victor the Assassin.

Personajul principal este tânăra Jemima (gemaima). Este interesant de unde acest nume, este un nume biblic al una din frumoasele fiice a lui Iov Iemima!

Jemima este o tânără soție a lui Leo Tallhoffer. Leo este negustor de vin și călătorește des cu avionul prin Europa. Cei doi și-au cumpărat o proprietate undeva în nordul New York într-un mică localitate, dar casa este izolată. Jemima este instructoare (probabil online?) de yoga. Imediat după plecarea lui Leo la ușa casei aude o bătaie în ușă de unde titlul romanului! 

În casă vin doi agenți FBI Wilks și Messer. Ei îi devoalează un secret îngrozitor. Leo este un spălător de bani pentru cartel, dar și informator al FBI. Chiar atunci ea primește pe telefonul fix un apel. Răspunde și un anume Carlsson, tot agent FBI o avertizează să fugă imediat pentru că cei doi vor să o omoare. 

Jemima fuge pe la etaj în picioarele goale și este salvată de Trevor, un domn foarte onorabil, în vârstă cu camioneta lui. Până la urmă  se duce la sediul poliției locale unde șefă este Rusty o doamnă foarte solidă și unde se află cei doi agenți FBI, care recunosc că de fapt sunt agenți NSA (National Security Agency) și o conduc pe Jemima acasă unde rămân să caute dovezi și Jemima este amenințată cu moartea și finalmente între ei are loc  luptă în care Messer este rănit mortal și Wilks este lovită de colțul mesei și pare că a murit și ea. Jemima pleacă cu Carlsson la cabana lui Trevor. Dar Jemima își pierde încrederea în Carlsson și vrea să plece noaptea cu mașina lui Carlsson, însoțită de Trevor la depozitul lui Leo. Aici însă depozitul este gol, însă Jemima găsește un microcip care ar conține informații devastatoare împotriva cartelului. Apare Leo, dar și Wilks care își cere partea ei în bani ascunși de Leo. Jemima o dezarmează pe Wilks și arma ajunge la Leo care o împușcă pe Wilks. Apoi când se pregăteau să fugă apare și polițista Rusty care este și ea împușcată de Leo. Leo cu Jemima și Trevor ajung undeva în apropierea mării unde Leo se întâlnește cu Carlsson care ia microcipul și pleacă să pună banii bine. Leo îl împușcă și pe Trevor și finalmente vrea să o înece și pe Jemima, care, cu ultimele puteri găsește pistolul lui Leo și-l împușcă și pe el. Rusty, care a scăpat de împușcare pentru că avea pe ea vesta de protecție  ajunge la cabana de pe malul mării și dă de Jemima. Vin și cei de la NSA care sunt disperați că au garantat pentru Wilks și Messer care erau corupți și nu vor să se afle aceste lucruri foarte jenante. 

Totul s-a rezolvat, Jemima se poate întoarce acasă. Rusty o întreabă de rude, prieteni nu are. Însă Rusty are și o nelămurire pe care încearcă să o lămurească cu Jemima, este vorba de camioneta lui Trevor. 

Și dintr-o dată totul se dă peste cap. Cei interesați vor citi romanul ca să afle finalul romanului. 


Un comentariu:

  1. Da de unde! Nu voi citi romanul nici pentru final (desi sunt curioasa de felul meu), nici din alte motive. Cred ca ti-ai pierdut timpul Joe! Dar, de s-a terminat sezonul de pescuit.

    RăspundețiȘtergere