luni, 6 august 2018

Mission Impossible - Fallout

Ieri am văzut ultima apariţia din seria Mission Impossible cu Tom Cruise în rol principal. Este într-un fel o franciză cum este şi seria James Bond. Mă întreb dacă va continua cu un alt actor în cazul în care Tom Cruise se va retrage, are deja 56 de ani. Primul film din serie unde au fost actori şi Marcel Iureş şi Ion Caramitru a fost difuzat în 1996, deci acum 22 de ani, când Tom Cruise era un actor tânăr. 

Este primul fim  din serie făcut în 3D care accentuează dramatismul unor situaţii, vezi cum obiecte grele cad spre tine, etc. 

Dar aş discuta în primul rând despre traducerea titlului în limba română care nu reflectă deloc înţelesul. Fallout este fenomenul de depunere a prafului radioactiv şi a altor reziduuri după o explozie nucleară.

Ethan Hunt, era să scriu James Bond este însărcinat să cumpere trei dispozitive cu plutoniu care pot fi folosite de terorişti pentru producerea de dispozitive explozive nucleare. 
Pus în faţa opţiunii de a sacrifica unul din membri echipei pe Luther (Ving Rhames) alege să-l salveze pe Luther, geanta cu cele trei dispozitive fiind furată de o grupare de anarho terorişti.

Pentru recuperarea dispozitivelor cu plutoniu, echipa lui Hunt se pune în mişcare, el, Luther şi Benji (Simon Pegg actor englez). În procesul de recuperare sunt ajutaţi de noua iubire a lui Hunt, Ilsa Faust (Rebecca Fergusson frumoasă actriţă sudeză scoţiană). Hunt negociază cu Văduva albă (Vanessa Kirby altă englezoaică abundă  în actori englezi de parcă ar fi James Bond) răpirea unui terorist englez Solomon Lane (Sean Harris) pentru a ajunge la un terorist foarte periculos a cărui figură care nu este cunoscută. Acţiunea echipei Mission Impossible este supravegheată de un killer profesionist, August Walker (Henry Cavill, alt englez!) trimis de şefa CIA.
Acţiunea se desfăşoară prin Paris şi apoi în Londra cu noile construcţii care amintesc de Manhattan. 

Finalul se petrece în Caşmir, dar scenele nu cred că sunt filmate acolo pentru că este periculos (IMDB confirmă totuşi că s-a filmat şi acolo!).

Este un film de aventuri antrenant, bine făcut, lung, ţine 2 ore şi un  sfert. 

Îl recomand amatorilor de thriller tip James Bond.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu