miercuri, 20 iunie 2018

The President is Missing de James Patterson şi Bill Clinton

Acest roman este ultimul scris de autorul de best sellers James Patterson. Acest scriitor american lucrează în tandem cu alţi autori. 

Specialitatea lui este romanul poliţist, cel de citit în tren, maşină, avion.

De această dată autorul este un fost preşedinte al SUA, Bill Clinton. 
Şi romanul nu mai este unul poliţist ci se poate încadra în domeniul thrillerului politic. 

În centrul romanul este preşedintele Americii, dar personajul nu seamănă cu cel care ocupă acum Casa Albă, adică Donald Trump!
Vă daţi seama că acest preşedinte aduce mai bine cu cel care putea fi Hillary, soţia  lui Bill Clinton.  Totuşi este un preşedinte, nu o doamnă preşedintă!

Preşedintele Jon Duncan al Americii se află în faţa unei probleme teribile, un virus informatic care poate distruge America. Acesta este creat de un terorist, Cindoruk, un turc fanatic care conduce organizaţia Sons of Jihad.

Preşedintele se află în acelaşi timp în faţa procedurii de impeachment  - suspendare pentru că presa a descoperit că preşedintele Duncan ar fi vorbit cu teroristul Cindoruk şi mai mult, ar fi blocat un kommando ukrainian care ar fi vrut să-l omoare pe terorist şi în cursul acţiunii un spion american şi-a pierdut viaţa.

Pentru a bloca virusul preşedintele intră în contact cu doi tineri Nina şi Augie care au făcut parte din organizaţia teroristă şi sunt genii informatice. Din nefericire Nina care a creat virusul este ucisă de o expertă angajată să-i omoare pe cei doi.

Rămâne în viaţă Augie, care împreună cu experţii informatici americani sprijiniţi de israelieni şi nemţi, dar şi de ruşi încercă să blocheze virusul. 

Aici într-adevăr apare o problemă a actualităţii stricte, am devenit atât de dependenţi de internet încât un astfel de virus poate perturba activităţile unui stat.
Acesta a devenit o realitate în SUA când anumite activităţi au fost perturbate de hackeri ruşi. 

În acelaşi timp preşedintele are de rezolvat o trădare din cercul interior al Casei Albe şi investigaţiile o indică pe vicepreşedinta SUA! Finalul aduce o lovitură de teatru! 
În ultimul moment virusul este blocat.

Se află că acţiunile teroriste au fost finanţate de o facţiune saudită care a cooperat în această afacere murdară cu Rusia care dorea SUA redusă la neputinţă. 

Finalul este apoteotic, preşedintele expulzează ambasadorul rus şi ţine un discurs avântat în faţa Congresului american care-i aduce o mare popularitate.
Discursul probabil este contribuţia  lui Clinton în acest roman.

Se observă că treaba cu ruşii seamănă cu investigaţiile care sunt duse acum în SUA privind implicarea ruşilor în influenţarea alegerilor din 2016. 


Este un roman care are toate ingredientele romanelor thriller cu preşedinţi americani, tensionat şi care face să nu laşi cartea din mână.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu